Miriam Makeba/Foto: Melafestivalen

Miriam Makeba til Melafestivalen

Den nå 76 år gamle Miriam Makeba, kjent som «Mama Africa» holder konsert i Oslo 22. august. Makeba har sunget med blant andre Harry Belafonte og Paul Simon og utgitt 30 album, og etter avskjedturneen i 2005 er det uhyre sjelden at stjernen gir konserter.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

— Regjeringen har erklært 2008 som mangfoldsåret og Makeba er én av dem som har kjempet lengst for et mangfoldig verdenssamfunn, det er også derfor hun er FN-ambassadør. Det er en stor ære for oss at hun besøker Norge og skal synge på Melafestivalen. I 2005 holdt hun sin avskjedskonsert, men hvis det er en stor og viktig nok sak gjør hun et unntak. Det har hun gjort for oss, sier Khalid Salimi, leder for Melafestivalen.

FN-ambassadør

Den nå 76 år gamle Miriam Makeba, også kjent som ”Mama Africa”, er verdenskjent for sitt fredsskapende arbeid mot apartheid, og hun regnes som Sør-Afrikas største musikalske eksportvare. I mange år har hun hatt et stort norsk publikum.

Hun har utgitt 30 album, hennes siste album, ”Makeba Forever”, kom i 2006. I Oslo skal hun holde konsert på Rådhusplassen fredag 22. august kl 20.15. Konserten er gratis og er en del av Melafestivalen 22. -24. august.

— At konserten er gratis er helt i tråd med de idealene som Mela og Horisont bygger på, nemlig å gjøre verdens kunst og kultur tilgjengelig for alle, sier Salimi.

Mela 2008 drives av stiftelsen Horisont og arrangeres for 7. gang. Det er én av Norges tre største festivaler, hvor 320 artister skal spille på Rådhusplassen og det er forventet et besøk på 300 000 festivalgjengere fra hele Norge og Norden.

Yaraprisen

Besøket til Makeba er i kommet i stand i samarbeid med Yara International, som 28. og 29. august skal avholde en internasjonal konferanse om Afrika med Makeba til stede. Fredag 29. august opptrer hun under utdelingen av Yaraprisen i Oslo.

— Samarbeidet med Melafestivalen har gjort det mulig for oss å hente Afrikas største artist til Yarapris-utdelingen. Miriam Makeba har vært til inspirasjon for en generasjon av afrikanere og vil med sin opptreden under Yaraprisen gi en stemme til den utviklingen som er nødvendig i bekjempelsen av sult og fattigdom i dagens Afrika. Årets Yaraprisvinnere, Florence Wambugu og Victor Mfinanga, som har vist lederskap innen utviklingen av landbruket i Afrika vil sette stor pris på Makebas opptreden, sier konserndirektør Arne Cartridge i Yara International.

Det er Melafestivalen som melder dette.

Stillinger

Vikariat som akkompagnatør

Barratt Due musikkinstitutt

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens For Artists

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev