Rafaqat Ali Khan/Foto: Horisont

Bollywood-fest i Bjørvika

Han har sunget for 50 000 mennesker i Madison Square Garden og er stjerne i Pakistan og India. Onsdag står Rafaqat Ali Khan med Bollywood Brass Band på scenen i Operaen.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Bollywood-musikk på en operascene er ikke dagligdags. 27.-29 august fyller ti musikere fra det London-baserte Bollywood Brass Band Scene 2 i Bjørvika. Fremst i scenelyset står solisten Rafaqat Ali Khan, som har gitt ut 12 album og som har vært soundtrack på mange filmer fra India og Pakistan, bedre kjent som Bollywood-filmer.

For noen år siden fylte han Madison Square Garden med 50 000 mennesker.

— Det var kanskje en av de største opplevelsene i mitt liv. Jeg følte meg som en sufi-versjon av Michael Jackson, uttalte Rafaqat Ali Khan til Dagsavisen før helga.

Operaen arrangerer konsertene i samarbeid med Stiftelsen Horisont.

— Publikum kan vente seg noe helt nyskapende. Musikk som ikke har vært i Operaen før, men som absolutt hører hjemme der, sier Khalid Salimi, daglig leder i Horisont.

Tom Remlov, nylig innsatt direktør for Den Norske Opera & Ballett, utdyper:

— Bollywood-musikk er også musikkteater, og har dermed en naturlig plass i Operaen. Vi ønsker å vise fram andre uttrykk enn de tradisjonelt vestlige, og håper disse konsertene både vil tiltrekke en bredere gruppe publikum – og ha en smitteeffekt tilbake på vår egen musikk.

Det er Den Norske Opera & Ballett som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev