pride 2024

Midtukekos på Blå

dbut Records inviterer i kveld, onsdag 31. januar, til en helaftens kosekveld med USA-aktuelle Tøyen, sammen med gjestene Computorgirl og Paul’s Boutique. Blå er stedet for å feire at en av årets kjipeste måneder går mot slutten. Glem saldoen, slapset og alt tullet om en «hvit» måned – unn deg litt sjelevarmende, velgjørende og god pop.

Kalender

Ensemble KammerKlang i Bugården kirke

21/06/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Salif Keita-konsert

21/06/2024 Kl. 19.30

Viken

Valdres sommersymfoni – festivalen

21/06/2024 Kl. 1800

Innlandet

Tøyen er et relativt nytt dBut-band fra indre Oslo øst som tilhører den såkalte Café Superstar-scenen. Tøyen lager det de selv liker å kalle mid-fi pop. Musikken varierer fra relativt minimalistiske elektropoplåter, til mer dansbare rytmer hvor bhangramusikk er den store inspirasjonskilden. Bandet har fått endel oppmerksomhet fordi de ganske så utradisjonelt lager all sin musikk på Playstation. Bandets første utgivelse var to bidrag på samleskiva «This is the Cafe Superstar Beat (volume 1)» på det nystartede selskapet Cafe 2001 (a record company), sammen med bl. a. Påsan, Micromars og Japanvennene Remington Super 60. «Du bør skaffe deg denne hvis du lurer på hvor norsk pop står i dag, slik at du ikke blir akterutseilt når det snart vil ta av. Fungerer like bra som festplate i cocktail-parties med champagne og drinker – som på sorgfrie dager alene i heimen», skreiv Puls’ anmelder. «Hvordan det er mulig å lage så bra musikk på Playstation må gjerne få være Osloduoens hemmelighet, men at det låter bra har folket krav til å få vite», fulgte Natt & Dag opp. Duoen har nå skrevet kontrakt med dbut records, og kommer med en mini-cd iløpet av mars. Tøyen skal også lanseres i USA denne våren, da på California-etikettene Blackbean and Placenta Records. Foruten Torstein Dyrnes og Tollef Berger som trakterer hver sin Playstation, er Rita Augestad Knudsen på plass som fast gjestevokalist.

Computorgirl blei utformet høsten 1999 av Benedicte Sveinsson, kjent fra Remington Super 60. Musikken er av type ‘melodisk-elektronisk’. Live er Henning Fjeld på trommer, Jon Christian Furuheim (Safariari, Remington Super 60(live)) på synth, og Benedicte Sveinsson vokal. For anledninga står Ane Valasjø for den visuelle delen, med kreasjoner i plastikk og malerier.

Paul’s Boutique er Pål Michael Hoffstrøm. Han spiller en form for lo-fi elektronika. Dette framføres på groovebox, gitar, bass og det han måtte ha for hånden. Låtene er rytmiske, og til tider kanskje litt støyete.

Konserten begynner klokken 20, og billettene koster 60 kroner.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.