Lasse Myrvold, 2004

Lasse Myrvold på nettet

Onsdag kveld klokken 23.10 vises Lydverkets profil om Lasse Myrvold, som gikk bort i helgen. Samtidig har Myrvold også fått en egen side på nettet, fullpakket med historiske presseoppslag, bilder, lydsnutter og en komplett diskografi. Du kan også høre smakebiter på alle låtene fra hyllestplaten «Dans Til Musikken.»

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

NRK Lydverket fulgte Lasse Myrvold i den vanskelige prosessen med å komponere og spille inn låter til et nytt album mens han var alvorlig syk. I programmet får seerne også bli med Dum Dum Boys og Harald Eia når de, i forbindelse med «Dans Til Musikken», har gått i studio for å gjøre sine versjoner av Myrvolds låter.

— Da programmet ble spilt inn jobbet Lasse Myrvold, en av våre aller beste tekstforfattere, med å få spilt inn et siste album før det var for seint. Samtidig lager artister som DumDum Boys, Lars LIllo-Stenberg, Kim Hiortøy, Harald Eia, Jan Eggum og unge rappere et hyllingsalbum til ham, som de også håper han kan få nyte godt av før tiden er omme. Møt dem alle når Lydverket i sin aller første sending denne sesongen hedrer en svært talentfull og dyktig musiker som har betydd mye – for mange, heter det på sidene til NRK.no/musikk.

Mandag kom CDen «Dans til musikken», noe som ble markert på Garage i Bergen. Torsdag denne uke finner et tilsvarende arrangement sted på Cafe Mono i Oslo, samtidig som den omfangsrike nettsiden www.lassemyrvold.no er lansert.

Her finner interesserte bl.a. bilder fra hele Lasse Myrvolds karriere, en komplett diskografi, samt faksimiler av historiske presseoppslag – som den ikke helt ukontroversielle utgivelsen «Willkoks Tals» i samarbeid med Kristian Stangebye. Denne platen ble i sin tid stanset av nettopp NRK, som mente den krenket deres opphavsrett.

Senere har utgivelsen fått noe av en klassikerstatus: Både som samtidig politisk dokument, og som den første norske utgivelsen som skapte en debatt rundt sampling og ophavsrett.

På samme måte regnes «Göbbels A Go Go» fra 1983 av mange som den aller første elektronikaplaten her hjemme – også denne laget i samarbeid med Stangebye.

På den forseggjorte hjemmesiden finner du også en lenke til videoen «Dans Til Musikken», samt korte lydutdrag fra samtlige av artistene som opptrer på hyllestplaten.

Også forfatter Tore Renbergs store intervju med Lasse Myrvold vil med tid og stunder bli offentliggjort på denne siden.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev