Kamferdrops (Foto: Presse)

Kamferdrops topper den svenske radiolisten

Remiksen av Ole Ivars og Kikki Danielssons slager «Jag Trodde Änglarna Fanns»har med det gjort noe ingen annen norsk artist har klart siden 1985.

Kalender

Kamferdrops har som første norske artist på over 30 år klatret til topps på den svenske radiolisten, melder GAFFA. Sist det skjedde var i 1985, da Bobbysocks toppet listen etter seieren i Melodi Grand Prix.

Topplasseringen har kommet etter at remiksen av Ole Ivars og Kikki Danielssons slager Jag Trodde Änglarna Fanns har vært årets sommerhit i Sverige. Låten har til nå blitt strømmet 26 millioner ganger på Spotify.

Opphavsmann bassist William Kristoffersen i Ole Ivars uttalte til Dagbladet at det var morsomt da låten «tok av» i juni.

Jag trodde änglerna fanns er fortsatt vår viktigste utgivelse, og har vært en allsang-låt siden 2000-tallet, men dette er helt nye høyder for oss. Vi har ikke vært nummer én på strømmelistene i Sverige før, så dette er voldsomme tall, sa Kristoffersen til Dagbladet, den gang det «bare» var 10 millioner avspillinger.

Bak Kamferdrops står Kristoffer Tømmerbakke, kjent fra hiphop-duoen Erik & Kriss. Prosjektet frontes imidlertid av Heidi Musum fra Fetsund, som inntil nylig var anonymisert og maskert.

Suksessen følges nå opp med en tolkning av den kjente svensk slageren; Tusen Bitar. Denne gangen i samarbeid med Elisabeth Andreassen, tidligere medlem i nettopp Bobbysocks.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev