bylarm2008_trikk

Her er de by:Larm-nominerte til StatoilHydros talentstipend

10 artister skal kjempe om et nyopprettet talentstipendet på 800.000 kroner.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Pengene er øremerket tiltak som skal sette fart på en internasjonal karriere for vinneren.

De nominerte er:

Madcon
Lukestar
Lionheart Brothers
Susanna Wallumrød
Shining
Ida Marie
Ungdomskulen
Charlotte & the Co-stars
Superfamily
Serena Maneesh

Nominasjonsgruppen har bestått av ressurspersoner innen norsk musikk- og underholdningsliv. Samtlige finalister skal delta på by:Larm i Oslo 21.-23. februar, noe som var en forutsetning for nominasjonen.

StatoilHydro – som er hovedsponsor for musikkfestivalen som anses å være Norges største talentfabrikk for pop- og rockartister – har vært tydelige på at stipendet skal bidra til å utvikle norske, unge talenter med internasjonalt potensial.

— Nominasjonsgruppen har tatt særlig hensyn til dette aspektet i utvelgelsesprosessen som førte til at nettopp disse 10 ble valgt. Ideen er at stipendet skal brukes til tiltak som skal markedsføre vinneren internasjonalt. Derfor er det et krav til finalistene at de leverer en prosjektplan som beskriver hvordan de vil forvalte et eventuelt stipend. Vinneren må deretter utarbeide planen videre, med tett oppfølging fra oss, sier Erlend Mogård-Larsen, daglig leder for by:Larm.

Nå er det opp til en jury bestående av norske og utenlandske erfarne bransjefolk, å vurdere kandidatene ut ifra et kunstnerisk og forretningsmessig perspektiv. Juryen ledes av musiker og kunstner Magne Furuholmen.

— Å være juryleder for dette stipendet er et oppdrag jeg har sett frem til med spenning. Jeg har som andre musikkinteresserte fulgt med by:Larm, og er stadig imponert over deres evne til å finne nye musikktalenter av særdeles høy kvalitet. Festivalen betyr mye for utviklingen av norsk pop- og rockmusikk; ikke bare konseptet, men også den profesjonelle gjennomføringen av festivalen. At det nå ved hjelp av et opprettet StatoilHydro-stipend satses på å eksportere norske artister og band med personlighet og særpreg til utlandet, er en vei å gå jeg virkelig tror på, sier Magne Furuholmen.

— by:Larm er Nordens viktigste møteplass for musikkindustrien og er således i en unik posisjon når det gjelder å identifisere ”up and coming” musikere. StatoilHydro har lange tradisjoner med talentsponsing innen klassisk musikk, fotball og bildende kunst. For oss var det en naturlig vei å la sponsingen også omfattende andre musikkgenre. Når vi i tillegg vet at mange av våre målgrupper har et nært og godt forhold til musikk – og da faktisk spesielt pop og rock – føles dette veldig riktig og relevant, sier Oddvar Høie, markedssjef i StatoilHydro.

StatoilHydro har i første omgang inngått en treåring sponsoravtale med by:Larm, med mulighet for forlengelse.

Det er StatoilHydro som melder dette i en pressemelding.

Stillinger

Dirigent – hovedkorps

Hosle og Bekkestua skolekorps i Bærum

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev