The Launderettes

Hektisk konsertvirksomhet i Grenlandsområdet

Ildsjelen Dan Jupskaas fra Rockeklubben R.I.P i Porsgrunn forteller i denne artikkelen om endel av konsertene i i Porsgrunn, Skien og Bø. Blant mange rockeartister finner vi albumaktuelle Popium og The Laundrettes og de hardtrockende glamrockerne i Silver. Magnus Grønneberg viser også folket veien til Herman Wildenvey. Han vil sette området på kartet som et rockested i like stor grad som et sted for den tradisjonelle norske og amerikanske rotmusikken.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Her er siste oppdatering om hva som skjer på konsertfronten irockemetropolen Grenland! For de som har fulgt med de siste 2 årene kan detikke lenger være tvil om at Grenland er et av de aller mest aktive områdene(utenfor Oslo) i Norge for tiden, når det gjelder konserter med band av høy kvalitet på intime scener. I det hele tatt så jobbes det hardt i heleTelemark for å kvitte seg med bondestempelet som Sputnik, Roland og Heidi Hauge (dvs alt Terje W. Busk står for…) har presset oss inn under, en gang for alle; her i dette fylket som er en herlig blanding av dyrket mark,tungindustri, utmark og fjell rockes det som aldri før!

Her er konsertprogrammet i Grenland & omegn slik jeg kjenner det de nærmeste ukene:

— Lørdag 6/4 kommer The Launderettes til Gamle Posten i Porsgrunn. Dette er en konsert i regi av BUKA, og således alkoholfritt, men The Launderettes er i aller høyeste grad et band som er verdt å få med seg selv uten øl!Garasjerock med inspirasjon fra 60-tallet, plate er rett rundt hjørnet! Farfisa ruler!

— Også på lørdag, etter at The Launderettes har gått av scenen og de som er føle øresusen litt for mye, er det bare å ta turen til Sort & Blå Scene i Porsgrunn, der det er Rockepub med fri entre; mer fet rock n roll for den som syns det er for mye tekno og VG-liste på byens utesteder. DJ Felix er
mannen med rockefot.

— Lørdag 6/4 svinger også The Jessica Fletchers innom Bø, etter nylig å ha avsluttet Zoom-turneen til meget gode kritikker i London. Ildsjelene i FMVN!står for arrangementet på Kroa i Bø. «The Jessica Fletchers startet for fem år siden i Drammen og har gitt ut albumet «I can shoot you from here» (1998)
og EP’n «Sorry about the noise E.P» (2000). «Sorry about the noise» mottok svært gode kritikker i pressen og NRK P3’s Harald Are Lund utropte EP’n til årets singel! The Jessica Fletchers henter mye av sin inspirasjon fra sekstitallets rock n’ roll, men har samtidig et moderne uttrykk i musikken.
Tidløs pop n’ roll ville kanskje være en riktig beskrivelse. Melodiøse gitar-/orgelbaserte låter med fengende refrenger. Sing-a-long burde være selvskrevet når man hører musikken til The Jessica Fletchers.» Ekte 60-talls inspirert gladpop/rock med andre ord.

— Torsdag 11/4 fremfører Magnus Grønneberg (tidl. CC Cowboys) sine tonesatte dikt av Herman Wildenvey på Gamle Posten i Porsgrunn. BUKA står bak arrangementet.

— Fredag 12/4 kommer pønkerne i Silver tilbake til Kick i Skien! Og ikke la deg lure av disse faktisk er kristne, de griper tak i ballene dine som ingen andre og klemmer til du skriker om nåde! Dette er Ramones, Mötley Crüe, Sex Pistols, Kiss, pønk og rock n roll, og en av Norges råeste frontfigurer på
lenge! Det finnes ingen hemninger på en konsert med Silver… Support er Nuclear Refreshments fra Skien, som viste meget lovende takter da de varmet opp for Twigs på Sort & Blå Scene i januar. Den egenkomponerte «Laksen er død» har alt som skal til for å bli en pønkeklassiker!

— Lørdag 13/4 det Sort & Blå Scene i Porsgrunn som er stedet for den nysgjerrige. Tre meget bra artister fra det lille Oslobaserte plateselskapet Big Dipper Records kommer til Rockeklubben i Porsgrunn. Muzzlewhite, Minor Majority og Kettle har alle levert glimrende plater i det mer nedstrippede rockelandskapet. Muzzlewhite har blitt kalt svirebrødrene til Madrugada, men har om mulig enda mer særpreg der de drar inn banjo i en låt og pønkinspirasjon i neste. Minor Majority leverte en av fjorårets beste og mest stemningsfulle norske plater i «Walking home from Nicole’s», og har med seg Karen Jo Fields til Porsgrunn. Kettle er en artist for de som liker St. Thomas og Neil Young, småskeiv og enkel countrypop med mye sjel. Det lokale innslaget står rockemelankolikeren Kay for, og med seg på gitar har han atter en gang Anders Hegna. Kay og Anders gjorde forøvrig en glimrende jobb da de varmet opp for St. Thomas på Kick i mars!

— Onsdag 17/4 åpner Popium sin Norgesturne på Stua i Notodden. Popium er bandet til tidligere Pogo Poper Frank Hammersland, og det er ventet mye av den nye platen til Popium som slippes 15/4.

— Torsdag 18/4 er det Studentsamfunnet i Grenland som varter opp med et gjensyn med Bare Egil Band, som to ganger tidligere har spilt på Elverhøy i Porsgrunn. Det er lenge siden bandets ene plate kom, men den er fortsattpopulær på både vorspiel og nachspiel over det ganske land. Og etter at Egil fikk ryddet opp i de interne stridighetene som for noen år siden førte til oppløsningen av bandet etter en åpen skittentøyvask i media (krangelen omhandlet blant annet kvinnfolk…), blir det nok et hyggelig møte med det lille storbandet til den tidligere bassisten i legendariske Gartnerlosjen.Support også denne kvelden er vår lokale rocker Kay.

——:o)—–
Og noen kommentarer til slutt:
I min iver etter å informere om alt det bra som foregår på rockefronten i Grenland/Telemark har jeg kommet i skade for å være litt for raskt ute med enkelte opplysninger, selv om de faktisk har blitt innhentet gjennom offisielle kanaler (beklager Rjukan RF og SMF….).

Artister som tidligere har blitt nevnt ventet til Grenland som av diverse gyldige grunner allikevel ikke kommer, er Link 80 (US), Blisterhead (S) og Hammel on Trial (US). Derimot er nasjonaldagfeiringskonserten på Sort & Blå Scene fortsatt i rute; 17/5 kommer Ex-Cathedra (UK) og Karushi (D) til Porsgrunn.

Sommerens festivaler:
— Rjukan Rockfestival (www.rjukan-rockfestival.no): Festivalen har nå bekreftet både Mustasch (S) og Peepshows (S)! Flere godbiter er på vei til Rjukan!
— Hesjerocken (Skien): Etter suksessen i fjor ser det ut til at festivalen har livets rett også i år. Følg med over sommeren, det skjer i august! – Strange Days (Eidsborg, utenfor Dalen): Undergrunnsfestivalen vokser seg større for hvert år…
— Heiafestivalen (Seljord) ser dessverre ut til å ha gått av med døden, selv etter den meget vellykkede premieren i fjor. Ny festival kan poppe opp et annet sted…. Følg med!

For den som er redd for å gå glipp av bra konserter i nærområdet, så anbefaler jeg å sjekke ut Norges beste og mest omfattende konsertkalender på www.spot.no! Der finner du alt du ikke visste spilte i din by og enda litt til…

Andre artister i Telemark de nærmeste ukene er Tungtvann (Parkbiografen,Skien), Mortiis (Stua, Notodden) og Björn Rosenström (Kroa i Bø).I stedet for å røpe navn på slutten av mailen denne gangen, kan jeg bare si at det jobbes iherdig med mange gode band både i Skien og Porsgrunn, så følg
med for fete konserter i Grenland også i mai og juni! Og ikke glem at Tool er bekreftet på Norwegian Wood 15. juni!!!!

Rockeklubben i Porsgrunn finner du på www.rip.grenland.com

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.