Kaizers Orchestra

Fokus: Fire på Øya

Her er kjapp oversikt over karrieren til de fire gruppene som foreløpig er klare til Øyafestivalen 2002. Les mer om Kaizers Orchestra, Tungtvann, Furia og Hello Gooddbye her.

Kalender

Västanå Sessions

02/08/2024 Kl. 18:00

Hopalong AKA i bakgården på Folk

03/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Féile Oslo 2024 åpningskonsert

15/08/2024 Kl. 19:00

Oslo

Kaizers Orchester: Stavangerbaserte Kaizers Orchestra er et på alle måter oppsiktsvekkende band. De har et ekstremt utadvendt liveuttrykk som de også med hell klarer å overføre til CD-formatet. Brutale virkemidler som oljefat, brekkjern, gassmasker, spett og bilfelger kombineres med pumpeorgel, kontrabass og gitarer.

Det seksmannssterke orkesteret jobber hardt på scenen, og det pleier bli ganske varmt under dressen, under taket og de fleste andre steder.Bandets debutplate «Ompa til du dør» har fått fantastisk mottagelse, og ble nominert til to Spellemannpriser og to Alarmpriser.Musikalsk er det et skranglete rockeformat som presenteres med en snedig miks av et Østeuropeisk-inspirert, melodisk, heftig, rart, morsomt og herlig energisk spetakkel. Referenser til blant andre Wunderkammer og Tom Waits har vært gjort.Legg til tekster, sunget på brei siddis, som er fiksert rundt et knippe karakterer fra en svunnen tid, og du har årets mest eksentriske og karaktersterke debutplate. Forløperen til Kaizers Orchestra het for øvrig Gnom, og ga ut et album som fikk lite oppmerksomhet.

Tungtvann: Mandag 4. februar skjer det igjen; Tungtvann slipper sitt nye album «Mørketid». Den første singlen Pøbla, hvor visesangeren Terje Nilsen bidrar med sin karakteristiske vokal, roterer nå tungt på NRK Petre. Singlen slippes for salg mandag 7. januar.Pøbelgjengen fra Bodø har fått hjelp av en gammel bohem. Gutta med de store buksene som ble sett på som trøbbelmakere og den rødvinssippende visesangeren … Kanskje ingen innlysende sammenheng der. Men de er alle outsidere i en forblåst, konservativ småby. Nå har outsiderne funnet hverandre og viser frem hva det er de egentlig driver med. Førstealbumet deres viste at det gikk an å lage hiphop på nordnorsk dialekt og med fokus på norske forhold og mottok strålende ovasjoner fra store deler av norsk presse, musikkliv og fant også en plass i hiphop Norges interne kretser.

Furia: Dagbladets Håkon Moslett meldte følgende om jentebandet Furia da de opptrådte på Bylarm i 2000;
«Jentebandet Furia gir Søviknes-bygda Os et sympatisk ansikt. I likhet med sensasjonen Silver er de med på Zoom-turneen som stopper i 25 norske og engelske byer de neste ukene. Furia skal slippe å få et «bra til å være jenteband» -stempel, de er bedre og mer seriøse enn som så. De utmerket seg med en veldig bra bassist og et generelt sikkert og stemningsmettet sound, ikke så langt unna Seigmen, men uten at de har skrevet så mange bra låter ennå. Bandet markerte seg ellers med sterk utstråling, og vokalistens ubestridelige karisma er et godt argument for at Furia kan komme langt. Etter dette har bandet dratt på Zoomturne i England og Norge og vist seg på en rekke av landets konsertscener. Vi venter fortsatt på at bandet skal debutere på skive.

Hello Goodbye: Nettavisen Panorama skriver følgende om det Gøteborgbaserte kunstnerbandet med norsk, finsk og svensk besetning: «Fra Østfold har det dukket opp en spesiell gjeng. Hello Goodbye kaller de seg og spiller alt fra triste ballader til mer støyende popmusikk. Her finner du I Used To Be A Little Bit Hurt, en låt som best kan beskrives som psykedelisk country. Med en miks av gjallende 60-tallsgitarer og en oppriktig sytende vokal, er dette klaging som gjør deg glad.» Nå har bandet fått med seg The Richochets-gitarist Alex, og gått tilbake til konsentrasjonen rundt den alternative støyrocken med skrikende vokal som preget debut-singelen fra Smalltown Supersound. I mellomtiden har de også fått mye fin oppmerksomhet ra svenske medier og spilt support for Madrugada. En rekke selskaper har den siste tiden knivet om bandets signatur. Bandet har endt om med So What sideprosjektet Racing Junior.

Biografiene er basert på diverse nettsider.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.