Equatorial Rhythms (Ultima 2007)

Equatorial Rhythms – live

Ultimafestivalen inviterer til live-event med musikere fra lydkunstutstillingen Equatorial Rhythms.

Kalender

Kim, alle klokker

06/12/2020 Kl. 18.00

Oslo

Kreativt Mandagsmøte

07/12/2020 Kl. 14.00

Vestland

Cikada – Ultima 2020

19/09/2929 Kl. 16.00

Oslo

Fem av utstillingens gjester har tatt imot denne utfordringen og vil i tett rekkefølge gå på scenen i gi et norsk publikum et internasjonalt og mangfoldig lydbilde. Bendik Giske Trio vil være kveldens vertskap, både i samspill og gjennom å fremføre egen musikk.

Den brasilianske komponisten og samtidsmusikeren Guilherme Vaz baserer seg på 60-tallets elektrofonikk og Pompidou-skolen. Som filmkomponist har han arbeidet med nyskapende regissører som Nelson Pereira Dos Santos og Julio Bressane. Han har blant mange prosjekter komponert for indianske Ykolem paleolitiske instrumenter, indianske korstemmer og Amazonas Filharmonien i Manaos. Rundt to dusin av Vaz arbeider er utgitt på plate. Lørdag kveld vil han opptre på klaver, sammen med Susanne Fuhr på sang og med Sigurd Hole på bass.

Paulo Vivacqua er også brasilianer, av yngre generasjon enn Vaz. Vivacqua kommer fra Rio og skifter mellom å være installasjonskunstner og være aktiv i denne byens sydende elektronika-miljø, da som del av bandet Debussy Bach Restaurant. På Parkteatret går Vivacqua på kun i selskap av analog synth.

Vu Nhat Tan er Vietnams fremste samtidskomponist og elektronikamusiker. Med utdannelse både fra Hanoi og Tyskland, er han nå i ferd med å bygge opp et senter for elektro-akustisk musikk i hjembyen. Vu er en av hovedgjestene under årets Ultimafestival. Denne kvelden opptrer Vu i samspill med Bendik Giske (sax), Andreas Ulvo (klaver) og Sigurd Hole (bass).

Satch Hoyts bidrag til utstillingen Equatorial Rhythms er et altersted til hyllest for afrofunkens mester Fela Anikulapo Kuti. Som musiker har denne New York-baserte kunstneren spilt med navn som Stomu Yamashta, Grace Jones og Louise Bourgeois. Som fløytist spiller han jevnlig med gruppen Burnt Sugar The Arkestra Chamber.

Det forventes dessuten en forrykende og høylydt performance av indoneserne Heri Dono og Jompet. Jompet hører med til Yogyakartas nye kunstnergenerasjon. Heri Dono på sin side er Indonesias fremst eksponerte samtidskunstner, ofte invitert til verdens forskjellige biennaler og med et utellelig antall soloutstillinger over fire kontinenter å vise til.

Lørdag 29. september kl. 20.00: Parkteatret, Oslo.

Guilherme Vaz med Susanne Fuhr
Bendik Giske Trio med Vu Nhat Tan
Paulo Vivacqua, Satch Hoyt, Heri Dono / Jompet

Prosjektet støttes av Norsk kulturråd, Utenriksdepartementet og Oslo kommune.

Det er Du Store Verden! som melder dette.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Prosjekt-/medlemsansvarlig

Musikkforleggerne

Førsteamanuensis i musikkteori

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i obo og engelsk horn

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis II i eufonium

Norges musikkhøgskole (NMH)

Festivalprodusent

Oslo Jazzfestival

Produsent

Midtnorsk jazzsenter, Trondheim

Kulturskolelærer pianist/ pianolærer

Lillehammer kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev