Salvatore

En kvelds Norgesturné

Oslobandet Salvatore legger ut på Norgesturné i forbindelse med slippet av debutalbumet «Clingfilm». Ikke noe spesielt oppsiktsvekkende eller uvanlig med det – bortsett fra at hele turnéen vil bli unnagjort over tre etasjer på Rockefeller i Oslo søndag 2. oktober.

Kalender

Ensemble KammerKlang med Elin Gripstrand i Nøtterøy kirke

14/04/2024 Kl. 18

Vestfold og Telemark

Ragatid: Shantala Subramanyam Trio

14/04/2024 Kl. 16:30

Oslo

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

Under navnet ”The Rockefeller Tour” vil Salvatore spille hele tre konserter på Rockefeller i Oslo kommende søndag. Den første konserten vil foregå i Storsalen, der bandet vil gjøre en improvisert konsert til en film de har laget selv. Konsert nummer to vil foregå i underetasjen på John Dee, der det blir en mer ordinær konsert med bandet. Aftenen avsluttes deretter med en overraskelse i puben under John Dee igjen. Billettprisen er nitti korner, og den første konserten vil starte klokken 22.

Teatermusikk og post-rock
Salvatore har eksistert i to år, og beskriver selv musikken sin som ”maksimal minimalistrock”. Bandet har medlemmer fra bl.a. Palace of Pleasure og The White Birch, og har hittil turnert i England, Skottland, Sverige og Norge – blant annet i forbindelse med det pågående ZOOM-prosjektet. Bandet er inspirert av både tysk krautrock, post-rock, dub og electronica, og har av entusiaster blitt beskrevet som en blanding av Motorhead og Kraftwerk.

Til daglig holder Savatore til i et kunstkollektiv i Brugata, midt i Oslo sentrum, der de har et tett samarbeid med teatergruppen De Utvalgte. I vår dro de sammen til Marrakech i Marokko for å forbrede en teaterforestilling basert på Oscar Wildes «The Portrait Of Dorian Gray”. Samtidig spilte Salvatore inn debutalbumet ”Clingfilm”, og forberdte dessuten soundtracket til teatrerstykket, som vil bli deres andre album. Både forestillingen og platen har premiere/release i slutten av november.

Internasjonale forbindelser
Det tredje albumet til Salvatore vil etter planen bli spilt inn med John Mcentire fra det internasjonalt meget anerkjente bandet Tortoise som produsent neste sommer. Også Sean O’Hagan fra High Llamas og Stereolab skal være interessert i å bidra med remikser.

”Clingfilm” er gitt ut på Racing Junior, og distribueres av Universal her hjemme. Racing Junior drives av John Birger Wormdahl (tidligere dBUT) og Robert Jønnum (produsent), samt Claes Olsen og Rolv Magnseth fra So What. Det forlyder ellers fra Racing Junior-hovedkvarteret at førsteopplaget av debutalbumet til Aï Phoenix allerede er utsolgt.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.