Ai Phonenix

FOKUS: Racing Junior

Racing Junior er et spennende nytt plateselskap med base i Oslo. Deres første utgivelse kom 13. juni i år, og var en EP med den oppsiktsvekkende jenteduoen Martine & Mirejam. Denne høsten følger den ferske labelen opp med hele fire album.

Kalender

Engegård, Svendsrud og Haugen trio i Trysil

13/04/2024 Kl. 15.00

Innlandet

Operapub på Grønland Boulebar

13/04/2024 Kl. 19:00

Oslo

Lørdagsopera

13/04/2024 Kl. 16:00

Oslo

Firkløveret bak Racing Junior er John Birger Wormdahl, Robert Jønnum, Claes Olsen og Rolv Mangseth. De ønsker primært å jobbe med å skaffe norsk undergrunnsmusikk mer anerkjennelse, både her hjemme og i utlandet. Profilen til selskapet har vært plantet i den norske alternativrocken, noe som ikke er så underlig med tanke på at flere av bakmennene har forankring i miljøene rundt bl.a. indie-selskapet Dbut og det høyt profilerte spillestedet So What.

Stemmer fra undergrunnen
I september/oktober gir det vesle selskapet ut hele fire album. Først ut er den tolvspors CDen ”The Driver Is Dead” med det kritikerroste Bergensbandet Aï Phoenix, som også slapp vinyl-titommeren ”Happy To Get Her” 14. august. Denne sistnevnte utgivelsen ble distribuert av Tuba!, mens albumutgivelsene til Racing Junior distribueres av store Universal Music. ”The Driver Is Dead” kom ut 28. august, og har lenge vært imøtesett av tilhengere av stemningsfull, alternativ popmusikk. Og den 11. september slipper Racing Junior også albumet «Zincanode” med technoprosjektet Sketch, som fra før av bl.a. har gitt ut «Reasons To Sway» fra 1994 og ellers deltatt på en rekke samleplater.

En norsk profil
Racing Junior har så langt en uttalt politikk med kun å gi ut norske artister. – Vi går ikke utenfor landegrensene, hvis vi ikke finner noe helt sensasjonelt, fortalte selskapet til nettstedet online.no denne sommeren. – Det er viktigere for oss å åpne dører for distribusjon av norsk musikk i utlandet. Andre oktober markerer de dette standpunktet med å slippe hele to album fra det spennende, hjemlige musikkmiljøet. Det lavmælte Bergensprosjektet St. Thomas kommer med sin ”Mysterious Walks”, mens det monotont eksperimentelle instrumentalbandet Salvatore slipper sitt ”Clingfilm” samme dag. Dette albumet er for øvrig spilt i Marakesh i Marokko denne sommeren. Racing Junior er ellers også interessert i å motta materiale fra usignerte artister. Du kan titte nærmere på nettsidene deres her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.