Cd illustrasjon

CD-prosjekt: POP 08

Plateselskapet CCAP vil høsten 2008 gi ut et samlealbum med artister med tilknytning til Stavanger regionen. Artister inviteres herved til å melde seg på.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

CCAP (Checkpoint Charlie Audio Productions) inviterer med dette artister med tilknytning til Stavanger-regionen til å sende inn bidrag til CD-prosjektet POP 08. Søknadsfrist er 1. Mars 2008.

Tanken bak prosjektet er i korte trekk å øke kunnskapen om, interessen for og bruken av lokal musikk. Prosjektet kommer i stand gjennom støtte fra Stavanger 2008.

Kriterier for å delta

— albumet skal være representativt for det som skjer i Stavanger by og Rogaland fylke akkurat nå (2008)

— alle genre innen “populærmusikk” er velkomne (et vidt begrep, avgrensninger kan være jazz, folkemusikk, klassisk musikk, korps, kor, kirkemusikk etc). Musikk som bryter med genrebegrensningene eller går på tvers av genrebegrepene er velkommen.

— både nye/uetablerte og etablerte/kjente artister inviteres til å sende inn bidrag.

— det ønskes primært låter som ikke har vært utgitt før, men juryen kommer til å ta hensyn til i hvilke utstrekning en låt har vært utgitt / distribuert tidligere (om en artist har gitt ut et album som har solgt i f.eks 200 eksemplarer regnes ikke det som særlig stor distribusjonsgrad, det samme gjelder låter som kun er tilgjengelige på MySpace og lignende). Poenget er å unngå å ta med låter som er å regne som allment kjente.

— det vil fokuseres på kvalitet, originalitet og at dette er egne produksjoner med lokal tilknytning.

— coverlåter vil vurderes, men det settes da krav til at låten er tilført et nytt arrangement eller særpreg som skiller den fra originalen eller eventuelle andre versjoner av samme låt

Hvordan søke?

Til tross for den nye digitale virkeligheten vi alle befinner oss i ønsker vi av praktiske årsaker å få søknader tilsendt pr vanlig post.

Bidrag tilsendt som vedlegg til e-post, som linker pr e-post og lignende vil ikke bli behandlet.

Send én cd med ett spor til adressen under. CD’en må merkes tydelig med navn på band og låt. I tillegg ber CCAP om et skriv tydelig merket med navn og kontaktinformasjon, i tillegg til informasjon om bandet.

Det bes om at bandet gjør seg litt flid med presentasjonen, men at de vennligst ikke sender mer enn maks to sider følgebrev

Konvolutten MÅ merkes med “POP08 CD”.

Søknaden sendes til: Checkpoint Charlie Audio Productions, Lars Hertervigsgt 5, 4005 Stavanger

Kvalitet på innspilling

Artistene får mulighet til å jobbe videre med de bidrag som har kommet gjennom nåløyet. Det betyr at det bidrag innsendte bidrag ikke nødvendigvis må være 100 % klart til utgivelse, men det må være såpass klart at lyttepanelet ikke skal måtte gjette seg frem til hvordan det ferdige resultatet vil låte. Gode demoinnspillinger eller ferdige studioinnspillinger er derfor å foretrekke.

What’s in it for me:

Alle artistene som deltar får følgende eksponering:

— Ca. 5500 eksemplarer sendes ut gratis til alle 10. Klassinger i Rogaland Fylke.
— Albumet blir også lagt ut til salg i platebutikker og andre salgsledd i tillegg til digital distribusjon i et stort antall kanaler.
— Albumet blir sendt ut til presse, radio på lik linje med vanlige albumutgivelser.

I tillegg til denne eksponeringen får også alle artister som kommer med på albumet et fast beløp for bidraget samt prosenter av alt platesalg. Nøyaktig beløp og prosentsats er ikke helt klargjort ennå da selskapet fremdeles jobber med å få inn mer midler til prosjektet, men både fastbeløpene og prosentene vil bli fordelt likt mellom artistene, uavhengig av i hvilke grad enkelte er mer kjente/etablerte enn andre

Lyttepanel

Det blir satt sammen ett lyttepanel som skal være med å plukke ut de låtene som får være med på CD’en. Panelet skal være klart før søknadsfristen for innsending av bidrag går ut.

Tidsrammer:

Søknadsfrist 1. mars 2008.

Innen 1. april 2008 skal lyttepanelet gjør ferdig sine valg. Når låtene er valgt ut får artistene en måned til å gjøre eventuelle justeringer, nye innspillinger, miksing etc. av låtene om det er nødvendig. I denne perioden vil vi også samle inn all nødvendig info om låtene, bandene, cover, Tono-informasjon etc. Innen 1. mai skal så alle de ferdige innspillingene foreligge og albumet blir sendt til mastring. Før sommeren skal hele masteren og coveret være ferdig til produksjon

Utgivelse er berammet til rundt skolestart høsten 2008

Henvendelser

Spørsmål rettes til ccap@checkpoint.no. Merk mailen med “POP08 CD”.

Det er CCAP som melder dette.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev