Bo Milli aka Emilie Østebø fikk Tekstforfatterfondets lyspunktpris 2023. På bildet er Emilie Østebø (Bo Milli) flankert av Silje Halstensen (artisten Bendik) og Shaun Bartlett. (Foto: Musikkfondene)

Lyspunktprisen 2023 til Bo Milli

Bo Milli aka Emilie Østebø har fått Tekstforfatterfondets lyspunktpris for sangtekster som speiler engasjementet for verdens miljø- og klimaproblemer. 

Kalender

Lyspunktprisen blir årlig tildelt en ung norsk sangtekstforfatter som har utmerket seg, og tildeles uten søknad. Prisen for 2023 ble delt ut som en overraskelse på radio NRK P1 Hordaland mandag 6. mai, og gikk til tekstforfatter Emilie Østebø, aka artisten Bo Milli.

Juryen fremhevet at tekstforfatteren «viser ansvar ved å ta klare standpunkt til verdens miljø- og klimaproblemer», og at tekstene sier mye om hvordan det er å være ung i dag: «Ikke bare hverdagslige ting, men også den angst og hjelpeløshet som både hun og andre unge mennesker føler både for egen og planetens fremtid. Hun har et klart budskap, elegant kamuflert som fengende, gitarbaserte poplåter med rytmiske finurligheter,» kommenterer juryen.

Lyspunktprisen er på 40 000,- kroner og et innrammet diplom. Det er styret i Tekstforfatterfondet som tildeler Lyspunktprisen, og årets styre bestod av Knut Lystad, Silje Halstensen og Shaun Bartlett. Blant tidligere mottakere av Tekstforfatterfondets lyspunktpris er Ole Kirkeng (2022), Daniela Reyes (2021) og Marthe Wang (2018).

 

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.