We

by:Larm LIVE på lørdag, del 2

Her er den siste bolken med informasjon om spillesteder og artister under by:Larm 2001. Vi starter med det lett mystiske prosjektet The Elvis Channel på Kaos i halvtolv-tiden, og ender opp med avant garde-spetakkelet til Tromsøbandet Turdus Musicus. Og da bør vel både øyne og ører være solid mettet med inntrykk.

Kalender

La Bohème

17/04/2024 Kl. 19:00

Viken

EYOLF DALE TRIO

17/04/2024 Kl. 20:00

Vestland

The Elvis Channel. Med den minimalistiske platen «Viva Oslo» fanget The Elvis Channel (eller TH3 3LVI5 CHANN3L) by:Larms oppmerksomhet. Innspillt uten multispors teknikk eller produsenthjelp og med et budsjett på under kr. 1000,- fremstår den som en spennende innspilling av en artist som vil være anonym. Det eneste vi vet er at mannen bak prosjektet har vært en «hardworking underdog» i Norsk rockmiljø i snart 10 år. Han har vært involvert i flere band og egne prosjekter og har 5 uavhengige CD-utgivelser bak seg. Den som lever får se. KAOS, 23:30 – 24:00.

Icon Of Coil. Det er etterhvert en kjent sak at flere norske Black Metal-band gjør det sterkt i utlandet, kanskje særlig i Tyskland. Mindre kjent er det kanskje at vi har en sterk posisjon også innenfor EBM/Electronica. Apoptygma Berzerk fra Fredrikstad har brøytet vei og fått en solid possisjon. Nå følger bysbarna Icon of Coil etter med det bunnsolide albumet «Serenity is the devil» på den lille norske labelen Tatra. Deres knallharde, klubbvennlige og dansbare EBM brakte dem nylig helt til fjerdeplass på den tyske alternative lista, der de danket ut band som Radiohead og Limp Bizkit. Driv 2, 23:30 – 24:00.

I Hammer. Ingvild Hammer har vært en trofast sliter i Oslos rockmiljø de siste åra. Hun gjorde seg først bemerket som vokalist i bandet Lost Luggage, og har siden vært involvert i en lang rekke prosjekter. Nå står hun fram med soloprosjektet I Hammer, et knippe egne låter og et backingband som henter sine medlemmer fra en rekke andre konstellasjoner. En solid artist det er verdt å merke seg. Mack Kjelleren, 24:00 – 00:30.

Pawnshop gjør det ikke så vanskelig, de spiller reinspikka tunge riff og «Kick ass rock´n´roll». Monster Magnet, Fu Manchu og Kyuss spøker i bakgrunnen, og de finner seg vel til rette i det etterhvert så blomstrende norske stoner miljøet. Noen uttalte engang at Pawnshop låter som en Jamsession mellom Sex Pistols, Kiss og Black Sabbath. Som nederlanske Oor Music Magazine så treffende sier det; » ….Trots van rockend Noorwegen. Goede songs schrijven ook. Met kop en staart, lekkere breaks. Zanger weet zich te beheersen. Altijd een pluspunt. Plaat bruist van energie en adrenaline. Krijg zin on hard te gaan. In een auto. Pedal to the metal was het toch?? Alvast sparen voor snelheidsboetes. Een, twee, drie, gaan!! Aloho. Flits!» Blårock, 24:00 – 00:30.

Gus Panser. På by:Larm i Bergen slapp Petres Nils Heldal en liten bombe ved å mene at band ikke skulle være så opptatt av det norske språk, men heller velge engelsk. Debatten som fulgte var den direkte foranledningen til oppstarten av den lille labelen Slinger – en label som mener at denne debatten kun har oppstått fordi det ikke har eksistert gode og tøffe nok band som synger på norsk de siste 7-8 årene. I Gus Panser mener de å ha funnet bandet som kan sette en stopper for diskusjonen. Gus Panser fra Trondheim og Stjørdal henter sin musikalske inspirasjon fra bl.a. The Cure, Pixies, Talking Heads, 22 Pistepirrko, Bob Hund og The Police. Debutalbumet «Raventi Malasas Tivoli» kom for kort tid siden og har snurret jevnt på flere radiostasjoner sist høst. Mac Kjelleren, 24:00 – 00:30.

Julia Spacehead. Led Zeppelin, Black Sabbath, Pantera og Soundgarden var band Julia Spacehead skjelte til da de startet opp for litt over et år siden. Tromsøværingene spiller blytungt og melodiøst – musikk som dundrer avgårde med ett fett glis om kjeften. Den siste tiden har de vært i studio og produsert EP’en «Drive in/Drive out» som kan ventes i januar/februar 2001. Sub Sirkus, 24:00 – 00:30.

Tugboat. Musikken til Tugboat puttes ofte i de to ullne kategoriene indie og lo-fi, uten at noen synes å ha truffet deres pluralistiske musikalske nerve med et godt uttrykk ennå. Visjonær lo-fi rock, kan være et tappert forsøk. Opprinnelig fra Namsos, men med base i Trondheim siden starten i 1997. Adresseavisen sa om deres debutalbum fra fjoråret: ”Her på sin første plate har de begått noen smektende, skakke og skjøre poplåter, som Paul McCartney ville ha snust på for noen tiår siden. (…) Dette er en gjennomført plate med særpreg, fantastiske låter og en selvsikkerhet man sjelden ser fra såpass unge band.” KAOS, 00:30 – 01:00.

Zyklon ble skapt da Zamoth fra Emperor tok med seg Trym, også fra Emperor, for å lage et nytt band med en enda mer aggresiv stil. Bandet har allerede innspillt debutplata med bidrag fra bl.a. Daemon (Limbonic Art) og Garm (Ulver). Skiva «world ov worms» vil ligge i platehyllene når bandet entrer scenen på Driv. Zyklon kan best beskrives som ekstrem metal – en hybrid mellom ekstreme musikkformer. Driv 2, 00:30 – 01:00.

WE. Monster Magnet, Kyuss, Fu Manchu og lignende orkestre har de siste årene gitt den tunge rocken en vitamin(?)-innsprøytning og revitalisert sjangeren som etterhvert har fått navnet stoner. Vi snakker på ingen måte om trikot-befengte mannfolk med puddelhår, men om adskillig barskere saker. Oslobandet WE fremstår mer og mer som Norges ukronede stonerkonger, og kan ifølge enkelte inhabile kjennere grisebanke forbildene i sine beste stunder. Deer vel muligens også det eneste norske bandet som har blitt invitert både til Roskildefestivalen, Quartfestivalen og Hultsfred samme sommer. Svært få norske band sparker rumpe hardere enn WE fra scenekanten. Blårock, 01:00 – 01:30.

Trond Nedberg er fra Tromsø og slapp en EP med fem låter rett før jul. Musikkstilen kan lettest beskrives som fengende popmusikk med en god porsjon disco og funk. Radiostasjonene (NRK P2 og RadioTromsø) og TV-Tromsø har allerede omfavnet låten «Get Up», og spiller den hyppig på eteren. Engelske musikktidsskrifter roser også musikken med uttalelser som «God bless people like Trond for keeping us musiclovers hopes alive» og «Trond is on to a definite winner» (i bladet «The Mix»). Bladet Tromsø belønnet Tronds EP med terningkast 5. Mack Kjelleren, 01:00 – 01:30.

Ram-Zet gikk fra å være et enmannsprosjekt i 1998 til å bli et fullt band før utgivelsen av albumet «Pure Therapy» høsten 2000. Medlemmene har lang fartstid fra ulike metal-band, og spiller psykotisk og progressiv «svart» metal med en særegen vri. Innslag av støy og loops gir til tider musikken et visst industrielt preg, mens bruk av fele og kor tilfører andre elementer. Debutalbumet distribueres av Tuba, og er jaggu blitt innstilt til Spellemannprisen. Sub Sirkus, 01:00 – 01:30.

D´lay er noe så spesielt som en ukjent artist med en meget kjent låt. Du har sikkert hørt den: «You´re on your own, you´re on your way now…» D’lay er Christian Lehn (23) – født i Oslo 1977 og bosatt på Røst i Lofoten i 7 år før han bestemte seg for å reise til Oslo for å bli danser – eller musiker… Den videre historien går som følger: Lars Kilevold skal lage musikk til en TV kampanje for OYO. Han kontakter Christian fordi han hadde hørt ham på Freetrax, og de spiller inn reklamesnutten. Det funker så bra at de bestemmer seg for å lage en hel låt ut av prosjektet. Når den omsider kommer ut på singel går den rett inn på VG-lista og snurres hyppig på radioene. Driv 1, 01:00 – 01:30.

Diversion Blue. Et pop/rock-band fra Tromsø som spiller egenprodusert musikk i landskapet mellom myk pop og drivende rock. David Bowie og Morphine er blant inspirasjonskildene til bandet, som på tross av sin knapt ettårige historie.allerede har en god del konserter bak seg. Avisa Tromsø skriver om Diversion Blue: ”Fengende popmusikk i landskapet mellom Motorpsycho og Morphine. Bandet har spilt ved fire festivaler i sommer og er kanskje Tromsøs aller mest spennende band.” KAOS, 01:30 – 02:00.

Einherjer er et band fra Haugesund som spiller metal med et særpreget viking-konsept. De søker å kombinere intensiteten til tung og drivende musikk med våre kulturelle røtter. Viking-konseptet er to-delt, der begge parter er like viktige. Musikalsk sett baserer de seg på metalmusikk med folkeinspirasjoner og følelsen av det urnorske. Men det lyriske er i følge bandet like viktig som det musikalske – for å fremme vår kulturarv og viten om det norrøne. De har for øvrig turnert Europa på kryss og tvers. Driv 2, 01:30 – 02:00.

Turdus Musicus. Helter i hjembyen Tromsø og i ferd med å erobre andre deler av landet. De forfører og valser over publikum med sine blytunge metal-rytmer, 70-talls pornofunk og hardcore-punk attityde. Med suggererende rytmer i hovedsetet presenteres et uttrykk som er farget av 90-talls metal, hardcore, punk, disco, funk og jazz, innkapslet i et høyenergisk, fartsfylt sceneshow. Sub Sirkus, 02:00 – 02:30.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.