Bigbang

Bigbang på CBGB’s

Bigbang avslutter en vellykka USA-tur med konsert på den legendariske New York-klubben CBGB’s på fredag. En USA-utgivelse av gruppas siste album er også på vei, mens Øystein Greni planlegger årets sommerhit.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

CBGB’s hadde vel sin absolutte storhetstid på 70-tallet, men bare navnet gir fortsatt gjenklang i rockeører og man ser automatisk for seg The Ramones på scenen, og resten av New Yorks rockemiljø blant publikum. Da Gluecifer spilte på CBGB’s i 1999 var Guns’n’Roses-gitarist Slash blant publikum.

— Bigbang ble booket inn av noen som så konserten på South by Southwest-festivalen i Austin, Texas, forteller Erlend Mogård Larsen i Bigbangs management Bureau Storm.

South by Southwest-festivalen i Texas er en slags amerikansk utgave av By:Larm, der band spiller i håp om å sjarmere media og viktige personer i musikkbransjen. I midten av mars spilte 900 band, fordelt på rundt 45 spillesteder i Austin. Foruten CBGB’s-jobben førte Bigbangs opptreden til spillejobb på den kanadiske varianten av By:Larm, Canadian Music Week i Toronto.

— En USA-utgivelse av «Clouds Rolling By» ligger i emning. Vi har folk som jobber for oss, og har kontakt med flere mindre selskap. Akkurat nå sitter vi på gjerdet og venter, for det er fortsatt mulig at noen større aktører melder sin interesse, sier Mogård Larsen.

Bigbang er ingen USA-nybegynnere. Allerde flere år før gruppa ble kjent i Norge turnerte Øystein Greni i Texas og California, organisert av hans gamle kontakter i skatemiljøet. Denne gangen spilte Bigbang også konserter i Los Angeles, San Francisco og San Diego.

— Responsen har vært gjennomgående god på de få konsertene vi har hatt i California tidligere. Folk tar særpreget vårt veldig raskt. De kan, innenfor sjangeren, skjønne hva som er unikt med oss. Her borte kommenterer for eksempel folk gitarstemmingene mine. Det er ting som aldri har vært kommentert i norsk presse noensinne, sa Øystein Greni til Dagsavisen etter Austin-konserten.

Etter CBGB’s vender Bigbang nesa mot Norge igjen. Nå skal de jobbe med nye låter i nytt, eget studio.

— Vi skal prøve å få ut en singel til sommeren, og satser på å lage årets sommerhit. Det må vi få til på et par dager, sier Greni.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev