Thomas Strzelecki

Strzelecki: – Oppfør deg som en mann, Tommy Tee

I Tommy Tees National Rap Show på NRK Petre fredag 8. november ble jeg hengt ut som tysteren bak avsløringen av de uklarerte samplene på Paperboys-albumet «No cure for life». Det er blank løgn og uhyre uprofesjonell oppførsel fra en såpass erfaren mediepersonlighet som Tee.

Kalender

KvarTettPå 2024 – Ravelorama 

02/03/2024 Kl. 14:00

Oslo

Operapub på Grønland Boulebar

02/03/2024 Kl. 19:00

Oslo

Ensemble KammerKlang TRIO i Drammen bibliotek 2.3.24 kl 1430

02/03/2024 Kl. 1430

Vestfold og Telemark

Av Thomas Strzelecki

TV2s Sone 2 startet saken som altså handler om at Paperboys ikke har kreditert Lisa Ekdahl og Minnie Riperton-samplene de har brukt på albumet. Absolutt Underholdning fulgte opp saken, hvor blant annet jeg ble avspilt begge originallåtene etterfulgt av Paperboys-låtene. Så ble jeg bedt om å kommentere dette.

Der starter og stopper absolutt alt jeg her med denne saken å gjøre. Jeg hadde ikke hørt noen av låtene før (refrenget i Riperton-låta har jeg hørt samplet i en houselåt). Hadde jeg hørt noen av låtene før, hadde jeg nok kanskje nevnt det i sekser-anmeldelsen min ,som jeg selvsagt fortsatt står ved.

Jeg vet hvem som står bak avsløringen av samplene, men i motsetning til Tommy Tee velger jeg å ikke tyste på kolleger. Tommy Tee hadde ikke hatt noen fremtid i Tveita-gjengen, for å si det sånn.

Å tyste på kolleger er ille nok, men å tyste på uskyldige kolleger representerer bare en type oppførsel som hører mer hjemme blant syttenårige sladrekjerringer, enn det gjør hos en godt voksen mann som Tommy Tee.

Videre mener Tee at TV2 og musikkjournalister generelt bør holde kjeft hvis de hører uklarerte samples på norske hip hop-skiver. Det er jo en helt utrolig amatørmessig innstilling! Her er det jo artister, produsenter og plateselskap som ikke gjør jobben sin og oppfører seg uprofesjonelt – og det skal liksom vi ignorere?

Vel, Tee, da foreslår jeg at norske artister slutter å sample størrelser som Steely Dan, Kool & The Gang, Minnie Riperton, Lisa Ekdahl og Curtis Mayfield, og kanskje kikker litt lenger ned i platebunken neste gang. Om ikke for annet, så for å gjøre jobben vår litt vanskeligere.

Jeg har ingen problemer med at folk tror det var jeg som blåste Paperboys – jeg liker fortsatt hip hop og er veldig glad i samples – men det er altså helt, helt feil. Så til Tommy Tee og andre sladrekjerringer: Slutt å oppføre dere som useriøse drittunger og begynn å oppføre dere som menn! Sug på den, bitches!

Thomas Strzelecki

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.