Points of Peace_summit (Foto: stavanger2008.no)

Stavanger 2008 – Fredsorganisasjon skylder artister penger

Points of Peace stod bak forestillingen Songs Across Walls of Separation under kulturbyåret i Stavanger. Utlegg, lønn og honorarer har uteblitt for flere av de involverte.

Kalender

Klassisk i Ballsalen

23/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Klangsalong // Repetisjon og puls

24/09/2020 Kl. 19.00

Rogaland

Fiolinens gullalder

26/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Points of Peace er en stiftelse og sitter i følge Aftenposten med minus 5,4 millioner kroner i regnskapet etter fredsforestillingen Songs Across Walls of Separation. Forestillingen og en fredskonferanse ble gjennomført av Points of Peace på oppdrag fra Kulturbyåret, og foregikk 10. – 12. september.

Kulturbyen har utbetalt 8,15 millioner kroner til prosjektene den helgen. 25- 30 medvirkende i kulturforestillingen har ikke fått lønn/honorar.

Direktør Mary Miller siteres på at kulturbyen Stavanger 2008 ikke har noe med manglende utbetalinger å gjøre, all den tid kunstnerne som ikke har fått honorar har kontrakt med Points of Peace.

Årsaken til underskuddet skal i følge Aftenposten skyldes uteblivelse av sponsormidler, men Points of Peace valgte allikevel å gjennomføre arrangementet. Den kjensgjerningen har ført til at Norsk Skuespillerforbund, Musikerne Fellesorganisasjon og Foreningen Norske Scenografer har sendt saken til advokat. Også flere uorganiserte medvirkende har engasjert advokat.

Erik Hillestad i Kirkelig Kulturverksted mener Kulturbyåret bør ta ansvar å dekke tapene.

— Mary Miller har kanskje rett juridisk, men ikke moralsk i at dette ikke er deres ansvar. Jeg opplever at hennes organisasjon har vært pådriver og motor for dette kjempestore arrangementet. Dette er pinlig for Stavanger 2008, sier Hillestad, som leverte sangene og fagfolk til produksjonen, til Aftenposten.

Knut Reiersrud synes det er ironisk at han, og musikalsk ansvarlig Andreas Utnem, skal rammes, mens aktører som Morten Harket skal ha fått sin betaling.

— Jeg har aldri opplevd maken i Norge. Arrangøren må ha visst hvor dårlig det sto til økonomisk, likevel gjennomførte de arrangementet. Forstemmende, er Reiersruds kommentar til Aftenposten.

Mona Vindenes, som var produsent for forestillingen, har stilt en rekke spørsmål i brevs form til Points of Peace. I et svarbrev beklager arrangøren, blant annet ved styreleder Bjørn Kvernberg, det inntrufne:

— Det er to alternativer for oss, enten å erklære organisasjonen insolvent og begjære konkurs – da vil vi ikke kunne arbeide for å innhente ytterligere midler – eller å arbeide videre i den hensikt å forsøke å hente inn ytterligere midler. Vi har valgt det siste alternativet, heter det blant annet i brevet.

Stavangerbaserte Point of Peace er en menneskerettighets- og medieorganisasjon som samarbeider med vinnere av Nobels Fredspris med kommunikasjonstiltak, i deres hjemland og internasjonalt.

Som en del av fredskonferansen i Stavanger ble web-TV kanalen Peace Channel lansert. Det er prosjekt som er utviklet av Points of Peace sammen med Bob Geldof og hans selskap Ten Alps. Peace Channel er finansiert i oppstartsfasen av KidsRights Foundation, World Trades Centres Association og den norske regjeringen.

Stillinger

Markedskoordinator

Det Norske Blåseensemble (DNBE)

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev