NKN_5627

Kritikk av Kulturdepartementet

Kulturdepartementet har til nå ikke vært interessert i å ta del i det arbeid som har blitt gjort for å øke sikkerheten på festivaler og andre store kulturarrangementer i etterkant av fjorårets tragedie på Roskilde, hevder Stein Andreassen i Norsk Rockforbund. Dette til tross for at de som fagdepartement har et ansvar overfor aktørene innen dette feltet.

Kalender

Roligt att höra – Kenneth Karlsson 70

02/12/2022 Kl. 20.00

Oslo

Lørdagsopera 3. desember

03/12/2022 Kl. 15:30

Oslo

Mens grauten koker – en julekonsert

04/12/2022 Kl. 18:00

Oslo

Norsk Rockforbund, med tilhørende fagråd Norske Rockfestivaler, tok senest 26.3.01 kontakt med Kulturdepartementet med forespørsel om et møte om saken, men har pr. dato ikke fått møte. Kulturdepartementet har overlatt problemstillingen til Justisdepartementet, som i sin tur har delegert det til det nye Politidirektoratet. Alt i alt en svært beklagelig myndighets-reduksjon, som synes å medføre at det det ikke kommer noen statlige initiativ til tiltak knyttet til årets festivaler.

Det har blitt nedsatt et nasjonalt kompetanseforum for arrangementsikkerhet, som hadde møte fredag. Her er representanter fra Gunnar Eide Concerts A/S, Quart Festivalen, Rockefeller, Pro-Sec, forsikringsbransjen, Music Managers Forum, NorgesNettet, og Norsk Rockforbund / Norske Rockfestivaler.

Det vakte betydelig irritasjon og oppgitthet da undertegnede refererte statssekretær Roger Ingebrigtsen i Kulturdepartementet sine uttalelser på NRK P2 Kulturnytt fredag om momsreformens konsekvenser for sikkerhet på kulturarrangementer. Musikkbransjen påpeker i sin høringsuttalelse om momsreformen at innføring av MVA på sikkerhetstjenester vil kunne medføre at det økte fokus på sikkerhet man ønsker ikke vil kunne bli prioritert i en sektor som allerede har en svært anstrengt økonomi.

«-Hvis man ikke er i stand til å ivareta sikkerheten må man spørre seg om man i det hele tatt skal gjennomføre et arrangement», sa Ingebrigtsen. Ikke bare har Kulturdepartementet neglisjert problemområdet, men når det kommer et seriøst innspill om konsekvenser ved momsreformen velger han å avvise problemstillingen, heller enn å bidra med konstruktive innspill.

Vi trenger en konstruktive dialog med sentrale myndigheter, vi ønsker forbedret dialog mellom lokal arrangør og lokale myndigheter og vi ønsker en mulighet til å kunne formidle den ekspertisen som finnes ut dit den trengs.

Og for ordens skyld; rockfestivaler er ikke noe farlig sted å være.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev