Norges Korforbund (Mindre logo)

Korsangere og korpsmusikere mister støtte

Medlemmer i Norges Korforbund og Norges Musikkorpsforbund rammes når budsjettforliket fører til at 20 millioner kroner kuttes i statsstøtten til voksenopplæring, forteller en felles pressemelding fra Norges Korforbund og Norges Musikkorps Forbund.

Kalender

Legg til arrangement
Se alle

— Redusert støtte til voksenopplæring er i strid med tidligere politiske vedtak på dette feltet, sier generalsekretær i Norges Korforbund, Kåre Hanken i pressemeldingen. Han får støtte av sin kollega, fungerende generalsekretær Ole Nilsen i Norges Musikkorpsforbund, som opplyser at timestøtten til musikkfaglig opplæring for kor og korps er en viktig økonomisk forutsetning for at kor- og korpsbevegelsen skal kunne nå sine uttalte mål om videre musikkfaglig utvikling og nivåheving.

Kutter 37 millioner
Nå risikerer lokale lag og foreninger for kor og korps at timestøtten blir kuttet dramatisk.
Allerede i budsjettforslaget tidligere i høst, gikk regjeringen inn for å redusere bevilgningene til voksenopplæringen med 17 millioner kroner. I budsjettforliket er kuttet økt med ytterligere 20 millioner kroner.

Opplæring for voksne
Det er Folkeuniversitetet, studieforbund for blant annet kor og korps, som i likhet med de 21 andre studieforbundene i Norge får mindre statlig støtte å bevilge til sine medlemmer i arbeidet med å stimulere til videre opplæring av voksne mennesker innen et bredt spekter av fagområder.

Stillinger

Pianopedagog – 60%

Nordre Follo kulturskole

Dirigent

Jar Skoles Strykeorkester, Bærum

Kommunikasjons-ansvarlig

Musikkforleggerne

Pianolærer

Nittedal Kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev