Tore Hansen 2006 (Foto:www.unitfive.no)

– Jeg tok feil, men lyver ikke!

Ordskiftet mellom Glenn Erik Haugland og Tore Hansen i kjølvannet av TONO-debatten fortsetter. I dette innlegget imøtegår Hansen påstanden fra Haugland om at han farer med løgn. – Jeg løy ikke. Jeg var usikker og tok selvsagt bare feil, og det beklager jeg, skriver Tore Hansen her.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Tore Hansen

Kjære Glenn Erik Haugland!

I et innlegg på denne nettsiden sier du at jeg lyver. Det er sterke ord for pengene og jeg antar at de kommer i frustrasjon over at mange av de som har overlatt til Tono å forvalte sine rettigheter nå er sinte. De er sinte fordi dere som komponerer samtidsmusikk og kunstmusikk mener dere skal stå i en særstilling og således skal ha lov til å omfordele midlene som kommer inn i Tono til egen fordel.

Jeg løy ikke. Jeg var usikker og tok selvsagt bare feil. Og det beklager jeg. Du flytter fokuset ved å kalle meg løgner.

At jeg tok feil og trodde du var styreleder i Tono i VG-skrivende stund, er kanskje ikke så viktig. Etter min mening er det verre det du, Glenn Erik Haugland, har vært, og fremdeles er delaktig i: Å bevisst rane kolleger i Tono-systemet.

Jeg trodde ærlig talt ikke at vi skulle falle ned på dette nivået. Og jeg trodde ikke du, som høyerestående komponist, skulle sørge for nettopp det.

Dersom noen er interessert i det, kan de lese hva jeg skrev i VG om nettopp dette for noen år siden (i lenkene under). Der prøver jeg og forsvare oss mot dine påstander om at vår sjanger, dersom vi kommer til styreplasser i fondene, kun vil generere stipendier til oss og de vi kjenner.

Slik som dere har gjort…

Fremdeles med vennlig og kollegial hilsen

Tore Hansen

Hansens innlegg i VG fra 2002 kan leses[link id=61594 title=» her«]. Mer om saken finner du som vanlig i henvisningene under.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev