Perspektivskisse fra Nygaten

Foreslår å bygge underjordisk opera- og konserthus i Bergen

Musikkselskapet Harmonien, Bergen Nasjonale Opera og Grieghallen AS bak felles forslag om å utvikle området rundt Grieghallen til et «Griegkvartal».

Kalender

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

19/09/2021 Kl. 19.30

Oslo

Oslo Operafestival BARNEOPERA

19/09/2021 Kl. 14:00

Oslo

Oslo Operafestival HÅKON KORNSTAD & REZA

19/09/2021 Kl. 17:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

21/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Musikkselskapet Harmonien, Bergen Nasjonale Opera og Grieghallen AS foreslår å bygge et nytt opera- og konserthus vis a vis Grieghallen delvis nedsenket under bakken på Edvard Griegs plass, samt bygge nye messe- og utstillingsarealer under bakken. Tanken er å skape et samlende «Griegkvartal».

En mulighetsstudie utført av Rambøll as for forslagsstillerne viser at huset vil kunne romme en scene og sal med 1000 publikumsplasser med førsteklasses akustikk. Det vil inneholde inviterende publikumsfasiliteter, prøvesaler og scenetekniske støttefunksjoner. Det nye huset er tenkt å komplementere Grieghallens funksjoner, ved å legge til rette for at musikaler, elektronisk forsterkete musikk- og sceneuttrykk, ballett og dans finner sted i den nye salen. Nabobygget Nygård skole foreslås videre utviklet til en arena for opplæring og talentutvikling av barn og unge innen musikk og andre uttrykksformer, inklusive Bergen Kulturskole.

Initiativtakerne mener at vestlandet og Bergen trenger en mellomstor scene og sal for opera, musikkteater og konserter som kan løfte regionens kulturliv for kommende generasjoner.

– Plasseringen av det nye huset ved siden av den godt etablerte Grieghallen vil gi betydelige synergier investeringsmessig, driftsmessig og kunstnerisk. Prosjektet tar opp i seg Grieghallens arkitekts idé om en frittstående kammermusikksal samme sted, skriver de i en pressemeliding.

Forslaget fremmes i forbindelse med Bergen kommunes oppstarts- og innspillkonferanse for ny kulturarenaplan som skal finne sted 25. januar.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Redaktør

Periskop

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev