Peter Grimes (Foto: BNO)

Bergen Nasjonale Opera-oppsetning på Guardians årsbeste-liste

Peter Grimes, presentert av Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester i Edinbrugh, kom inn på topp 10 på den britiske avisens «best classical music of 2017»-liste.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

The Guardian publiserte søndag sin liste over «best classical music of 2017», hvor Peter Grimes, presentert av Bergen Nasjonale Opera og Bergen Filharmoniske Orkester, kominn på topp 10 listen.

Bergen Filharmoniske Orkester og Bergen Nasjonale Opera, forente seg under Edinburgh-festspillene – et av Europas største og viktigste festspill – med produksjonen av Benjamin Brittens Peter Grimes som ble presentert for første gang under Festspillene i Bergen i mai i år. Ledet av orkesterets sjefdirigent Edward Gardner, deltok 220 musikere og sangere fra Bergen Filharmoniske Orkester, Bergen Filharmoniske Kor, Edvard Grieg Kor, studenter fra Royal Northern College of Music Manchester og Collegiûm Mûsicûms Kor med kormester Håkon Matti Skrede.

– En kjempeseier for bergensk og norsk musikkliv i det hele – det er som om Brann hadde kommet til sluttspillet i Champions league. Å bli invitert til en av Europas fremste festivaler for å fremføre engelsk kjernerepertoar var i seg selv en stor tillitserklæring til Bergens musikalske krefter, sa direktør Bernt Bauge i Musikkselskapet Harmonien i en pressemelding etter festivalen.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev