Leder av kulturfondet, Tone Hansen (Foto: Ilja Hendel)

Fem millioner mer til tidsskrifter og kritikk

Rådet prioriterer den nye tidsskriftordningen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Tidsskrifter og kritikk er et av flere viktige satsingsområder for Kulturrådet, og rådet ba tidligere i år Kulturdepartementet øke rammene for denne satsingen med 15 millioner kroner for neste år. Dette melder Kulturrådet på sine nettsider.

Kulturdepartementet sendte imidlertid ballen tilbake til Kulturrådet, der de presiserer at Kulturrådet må, «på samme måte som departementet må velge mellom satsinger når hele kulturbudsjettet skal fordeles, fordele og prioritere sine penger på en måte de mener er riktig».

– Tidsskriftene faller ofte mellom to stoler når mediepolitikken og litteraturpolitikken diskuteres. Derfor har Kulturrådet sett det som en viktig jobb å støtte opp om denne sektoren, sier rådsleder i Kulturrådets fond, Tone Hansen.

Rådet har derfor selv valgt å prioritere den nye tidsskriftordningen, som ble lansert tidligere i år, melder Kulturrådet. I forrige uke vedtok rådsmøtet å styrke satsingen på tidsskrifter og kritikk med 5,5 millioner kroner i 2020.

Ballades redaktør og en lang rekke andre tidsskriftredaktører i landet signerte tidligere i høst et opprop, «Sviket mot tidsskriftene». Her får Kulturrådet støtte fra feltet for å anerkjenne de økonomiske forutsetningene en styrket kritisk offentlighet krever. Mens Kulturdepartementet ser en annen vei, heter det i oppropet.

Ballade er et av tidsskriftene som mottar økonomisk støtte fra Norsk kulturråd.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev