Sørveivkonferanse –bookingsjef Johanne Moen andre til venstre (Foto: Nico Hagen)

Sørlandets showcasefestival først ut i en tett høst

Sørlandets showcasefestival krymper, men bruker «mellomhøsten» til å teste ut nye konsepter.

Kalender

Sørveiv inviterer til én dags musikkfestival og musikkfaglig konferanse på Teateret i Kristiansand 28. august. De blir dermed først ut i en høst der showcasefestivalene kommer tett.

Sørveiv har i likhet med sine «søstre» av regionale konferanser om musikk og musikklivet i populærmusikalske sjangre vokst fram som mindre alternativer – og mer stedsfokuserte festivaler – enn Bylarm. Vanligvis presenterer de artister over flere dager på showcasescener – og de har fagprogram med debatter og læring. I år, godt ut i vårt andre, norske pandemiår, har Sørveiv delt seg opp i tre biter, der den største biten altså er én fagdag neste uke (de har arrangert Sørveivkveld i juni, og en skal komme i desember).

– Vi er på vei ut av en rar tid. Alle har nok veldig forståelse for at de forskjellige grepene tas av forskjellige arrangører fordi man må det nå. Vi bruker tid på å finne ut av hva vi kan gjøre nytt og tenke nytt vår egen festival i denne mellomperioden. Kanskje kan vi lære noe for å finne nye grep, beskriver bookingsjef Johanne Moen Jensen til Ballade.no.

På grunn av pandemi og andre arrangørers valg havner de dessuten i en høst med flere showcasefestivaler som kanskje konkurrerer om de samme billettkjøperne:
Da det ble klart at bergensfestivalen Vill Vill Vest i år kræsjer med den største i blant dem, Bylarm, skapte det debatt om hvordan samarbeidsklimaet er når mange arrangører som har måttet ligget brakk, setter i gang arrangementene sine i en trang tidsperiode.

Daglig leder i Sørveiv og musikkontoret Sørf – som er ansvarlige for fagdelen – Judit Premak utdyper i en epost til Ballade:

– Vi er bare veldig glade for å kunne gjennomføre og presentere et godt program. Selvfølgelig er det rift om publikum, men om dette er året konkurransen er størst, er jeg usikker på. Hun tror begrensningene på både deltakere og publikum fra bransjen blir en utfordring, snarere enn konkurransen mellom arrangement med ganske like oppdrag:
– Pandemien har gjort stor skade på hele næringskjeden i musikkbransjen og jeg tror det er viktigere at Sørveiv leverer innhold som inspirere og løfter bransjen inn i fremtiden. Vanligvis har vi et sterkt samarbeid med musikkbransjen i Danmark, så vi gleder oss til det blir lettere å reise mellom landene våre, og vi skal tilbake til liveprogram og faginnhold på tvers av grensene, skriver Premak.

Sørveiv Live sitt hovedarrangement blir 28. august på Teateret, med tre scener og 11 forskjellige artister fra Norge – og én fra Danmark. Sørveiv har siden 2010 hatt som mål å presentere lyden av morgendagens musikk, fra de nyeste og mest spennende artister fra Norge og Europa, skriver de i sin egen pressemelding i dag.

Før konsertene på kvelden holder de en musikkfaglig konferanse i samarbeid med musikkontoret Sørf. Der tar de utgangspunkt i artister og arrangører som på grunn av pandemien har vært nødt til å tenke kreativt for å holde seg i gang, og diskusjoner om Kristiansands kulturelle fremtid post korona:
– Årets konferanseprogram fra Sørveiv blir like spennende som alltid. Vi skal sammenligne unge hiphop-kollektiver og vellykkede filmbedrifter, møte digitale konsertarrangører med nye businessmodeller, høre fra band som har gjort det beste ut av korona, og få høre om Cultiva sine planer for fremtiden i Kristiansand. Kurator Nicholas Oscar van Eck ser fram til åpne diskusjoner og oppfordrer publikum til å delta.

Bookingsjef Johanne Moen Jensen sier de kan friste med «alt fra lokale skatter, til velkjente og etablerte norske musikere i nye konstellasjoner».
– Det er veldig stas å få presentere et spekter av artister som tålmodig har ventet seg gjennom koronaårene, og nå er sprengklare for å vise publikum hva de har jobbet med i lock-down. Jeg er skikkelig stolt over et fresht og variert program, og er sikker på at de fleste vil oppdage nye favoritter denne kvelden, sier bookingsjef Moen Jensen.

 

 

Vill Vill Vest i Bergen finner sted 9.–11. september. Bylarm arrangeres i år for første gang på høsten – start 30. september – i Oslo. Trondheim Calling arrangeres ikke i 2021 – men finner sted i februar 2022.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Stillinger

Produksjon og plansjef

Carte Blanche

Kulturskolelærer, fiolin

Drammen kulturskole

Kulturskolelærer, klarinett

Drammen kulturskole

Organist

Kvinesdal kirkelige fellesråd

Akkompagnatør ved Unge Talenter

Barratt Due musikkinstitutt

Direktør

Teater Ibsen

Produsent

Oslo Circles

Markeds- og kommunikasjonsansvarlig

Stiftelsen Oslo Jazzfestival

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev