Chick Corea og kona Gayle Moran, sangdikter, vokalist og keyboardist, backstage på Blue Note Club i New York, 16. november 2016 (Foto: Bjørn Willadsen)

Minneord om Chick Corea (1941-2021)

Daglig leder i Midtnorsk jazzsenter, Bjørn Willadsen, har skrevet minneord om verdensstjernen Chick Corea med de mange og sterke båndene til norsk jazzliv.

Kalender

Høstscena, Ålesund Teaterfestival

29/09/2021 Kl. 12.00

Møre og Romsdal

Operapub på Røverstaden

29/09/2021 Kl. 19:00

Oslo

Sonia Loinsworth i Tomba Emmanuelle

29/09/2021 Kl. 18.00

Oslo

Torsdag kveld fikk vi den triste nyheten om at pianolegenden og Norgesvennen Chick Corea har gått bort i en alder av 79 år.

Trondheim jazzorkester og Erlend Skomsvoll møtte Chick Corea for første gang i juli 2000 på Moldejazz i det som senere har blitt kalt «Mirakelkonserten». Et unikt samarbeid der Erlend Skomsvoll fikk re-komponere/arrangere Coreas musikk, til legendens store begeistring. Chick viste seg å være en imøtekommende og hyggelig mann som virkelig ønsket å få det beste ut av de den gang relativt unge musikerne i Trondheim jazzorkester (TJO). Dette ble starten på et langvarig samarbeid og et lite eventyr for oss alle. Året etter (2001) gjorde vi i samarbeid med Rikskonsertene norgesturné med åtte fulle konserthus, fra Tromsø i nord til Skien i sør.

I 2005 kom utgivelsen Live in Molde (MNJ records), som var opptakene fra år 2000. I januar 2006 opptrådte TJO & Erlend Skomsvoll med Chick på Hilton Ball Room i New York for 3000 publikummere som del av den internasjonale jazzkonferansen til International Association of Jazz Educators. Der var også lederen av Tokyo Jazz Festival tilstede. Dette medførte en konsert (for 5000 publikummere) i Tokyo i september det året. Konserten ble også sendt på nasjonal kringkasting i Japan.

I 2010 produserte vi selv en turne i Norge og Sverige med fem konserter (Molde-Trondheim-Umeå-Stockholm-Oslo). Under konserten i Dokkhuset ble Chick Corea formelt utnevnt til æresdoktor ved NTNU. Opptak fra denne turneen ble senere utgitt på CDen What Game Shall We Play Today (2018/MNJ records CD020).

I 2016 ble Trondheim jazzorkester invitert av Chick til hans 75-årsmarkering i New York med fire konserter sammen på Blue Note Jazz Club 16. og 17. november. Stor stas for alle! Jazzorkesteret ble deretter invitert med til North Sea Jazz Festival sommeren 2017.

Siste turné med Chick Corea og Trondheim jazzorkester var i 2018 med tre konserter: Nasjonal jazzscene/Oslo – Maijazz/Stavanger og Trondheim jazzfestival. Også dette en flott opplevelse sammen med en fantastisk og raus musiker.

Vi er mange som er lei oss nå. Hvil i fred.

På vegne av Midtnorsk jazzsenter og Trondheim jazzorkester, daglig leder Bjørn Willadsen

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev