Skjermbilde 2020-03-06 kl. 10.15.58 (Foto: Marius Krohn-Hauglie)

Ballade video XLIII: – Det nytter ikke å gjemme seg.

Ny uke, nye videoer. Velkommen til ferske videoer med Ane Brun, Karin Park, Paulin Voss, Oma Desala, Damokles og car.pool.

Kalender

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

Scott Henderson trio

18/03/2022 Kl. 19:00

Oslo

Femi Kuti

07/04/2022 Kl. 20:00

Oslo

På grunn av omlegging av nettsiden vår gjennom denne helgen legger vi ut Ballade video på mandag denne gangen. Vi ønsker alle lesere, lyttere og tittere en ny fin uke, med nye fine videoer. Vi skal fra nedlagte kirker til offentlige bad, fra trip hop til pop-influert hardcore. Vi er mest i Norge – og bittelitt i Sverige. God fornøyelse, alle sammen!

 

Ane Brun: Don’t Run And Hide

Vi starter med denne lekre videoen, som hadde eksklusiv førpremiere hos Billboard sist onsdag. Den er regissert av Stian Andersen, som også har lagd musikkvideoer for Röyksopp, Karpe, Robyn og Kvelertak. Han har dessuten markert seg som rockefotograf, med egne bøker om blant andre Turbonegro og a-ha, og står bak en rekke plateomslag.

– Da Stian Andersen forklarte ideen sin for meg, skjønte jeg raskt at vi delte den samme visjonen, og videoen har blitt en vakker og rørende visuell tolkning av ordene mine, sier Ane Brun. – I videoen følger vi noen fantastiske karakterer gjennom korte klipp, og får innblikk i deres styrker og svakheter. Jeg får lyst til å se en hel film om hver og en av dem.

– Ideen min var å fortelle flere parallelle historier som alle er knyttet opp til teksten og tematikken i låten. Karakterene ser kanskje forskjellige ut med første blikk, men om man graver litt dypere, blir det tydelig at alle mennesker kjemper de samme kampene mot de samme demonene, sier regissøren selv.

Videoen til ”Don’t Run And Hide” ble skutt på tre dager rundt om i Oslo. Produsent er Elisabeth Nøstvik, mens Kristian Engelsen har hovedansvaret for fotograferingen. Georg Bunard står for klipp. Sangen er samtidig en tidlig smakebit på det kommmende albumet til Ane brun, som skal utgis i september.

– På dette albumet graver jeg litt i temaer som sorg og savn, kjærlighet, tilstanden til planeten vår og menneskene på den. Albumet er emosjonelt, og mange av sangene er veldig dansbare. Ingenting er bedre enn å danse mens man føler alle følelsene, sier den norsk-svenske artisten, som opprinnelig er fra Molde.

 

Karin Park: Shape Of A Child

Også Karin Park har et ben i Sverige, og et ben i Norge. Hun debuterte med ”Superunknown” i 2003, samme år som også Ane Brun ga ut sitt første album. ”Shape Of A Child” er den nye singelen og videoen fra albumet Church Of Imagination, som slippes 13. mars, samme dag hun legger ut på en kombinert solo- og bandturné med Årabrot.

Det nye albumet ser ut til å kretse rundt magi og fantastiske elementer. ”Shape Of A Child” er skrevet av Kjetil Nernes fra Årabrot, etter at Karin Park fortalte ham om sin visjon av hvordan deres felles barn ville bli. Albumet er spilt inn og produsert av henne selv i Djura Missionshus, med Nick Sheldon og Kjetil Nernes som co-produsenter.

Svensk-amerikanske LaGaylia Frazier bidrar på oppsiktsvekkende vokal, mens også et lokalt kor med flere av artistens slektninger medvirker. Vi ser ellers Karin Parks far, Lars-Olof Park, på Hammond-orgel. Han døde kort tid etter opptakene.

Videoen til ”Shape Of A Child” er satt sammen av Karin Park, og inneholder blant annet opptak hun har gjort på mobilen sin, samt sekvenser som Olle Lundin står bak.

– Jeg elsker popmusikk, men jeg trenger alltid å grave dypere, utvikle meg og finne nytt territorium. Jeg går lett fra Throbbing Gristle til Beyoncé og tilbake igjen, sier hun.

 

Paulin Voss: 35 000 Choices

Og så er vi kommet til ukens premiere. Artisten er Paulin Voss, som er bosatt i Drøbak, og som bare har benyttet seg av lokale krefter til å lage denne kortfilmen, spilt inn på bare tre og en halv time. Videoen er kreert av Marius Krohn-Hauglie, som bor på Nesodden, og er spilt inn på Bølgen bad & aktivitetssenter i Drøbak.

– ”35000 Choices” er inspirert av teorien om at et voksent menneske tar ca. 35.000 store og små valg hver eneste dag. Jeg hadde lyst til å lage en feelgood-låt med et refreng som man får lyst til å danse til, sier sangeren, låtskriveren og cellisten.

Paulin Voss fikk med seg 12 medlemmer av Drøbak Trommedamer en tidlig morgen før badet åpnet. Drøbak Trommedamer er et trommekorps bestående av opptil 60 damer i godt voksen alder, som møtes en gang i uken for å spille trommer og marsjere. Og som kan blåse såpebobler også.

Paulin Voss har studert ved Musikkonservatoriet i Trondheim, Norges musikkhøgskole og Barratt Due musikkinstitutt, og har også vært tilknyttet Kristiansand Symfoniorkester og Trondheim Symfoniorkester & Opera som cellist. Opprinnelig er hun fra Kristiansand, og har til nå gitt ut tre soloalbum.

Låten er produsert av Ruben Dalen og Paulin Voss. Paulin Voss står selv for vokal, synth og cello. Kjell-Harald Litangen spiller elektrisk gitar, mens Ruben Dalen spiller trommer og synth. ”35 000 Choices” er første singel fra et nytt album, som kommer ut 28. august.

 

Oma Desala: Destined For Not So Great Things

Helt på tampen av februar slapp Oma Desala video til låten «Destined For Not So Great Things» fra deres kommende debutalbum. De omtaler seg selv som et trøndersk trip hop-kollektiv, og som et prosjekt som eksisterer i skjæringspunktet mellom ”innrøyka beats og filmatisk mørke”.

– Med inspirasjon fra alt mellom hiphop og psych-rock til jazz har vi komponert et saktegående lydspor – skreddersydd for å drømme seg bort fra vår kaotiske samtid i. Seige, elastiske basslinjer vikles inn i tunge rytmer som grunnlag for psykedeliske samples, gitarer og elektronikk, toppet med tilbakelent vokal, sier Oma Desala om musikken.

Debutalbumet Learn To Enjoy Losing slippes digitalt og på vinyl 17. april 2020 gjennom Stundom Records. Bandet består av medlemmer fra Barren Womb, Dekstra Large og Helgeland 8-Bit Squad, og har tross kort fartstid alt blitt spilt på P3 og P13, og dessuten hatt sin livedebut på Trondheim Calling.

Om vi liker det vi hører her? Jo, definitivt! Videoen er lagd av Jody ”Bigfoot” Irving i britiske Trinity Lo Fi.

 

Damokles: It’s Closing Time

It’s closing time / Get back to your coffins …

Damokles er fra Oslo, og omtaler musikken sin som ”emo noise”, inspirert av blant annet hardcore, punk og indie-rock. Bandet består av tre nokså erfarne musikere: Kristian Liljan fra Dunderbeist, Frode Pettersen fra No Life Orchestra og Gøran Karlsvik fra This Sect og Contrarian.

”It’s Closing Time” er produsert av Kristian Liljan, og er mikset av Nick Terry, som tidligere har jobbet med blant annet Kvelertak, Turbonegro, Primal Scream og Libertines. Sangen og videoen er første smakebit fra et kommende album, som vil bli sluppet til høsten.

Regissør er Kenneth Olaf Hjellum, mens Odd Helge Haugsnes har fotografert. I tillegg dukker det vel opp litt lånegods fra nettet og de gamle VHS-hyllene også. Videoen hadde premiere på musikkbloggen til Deichmanske bibliotek i forrige uke.

 

car.pool: Kid

I’ve realized you don’t perceive the world just like I do / You’re always blameless, it’s just the things you’re going through …

Sånn starter “Kid” med det Sørlandsbaserte bandet car.pool, slik de selv liker å stave navnet. De seks unge musikerne i car.pool møttes på Universitetet i Agder, og har lagd musikk sammen siden høsten 2018. I starten av februar slapp de sin første single, ”Kid” – og nå er musikkvideoen her.

– Med Hundo P. Agency som regissør, produsent og videograf har car.pool lagd en video med et «skjerp deg»-budskap til folk som tror verden dreier seg om bare dem, sier Silje Marie Hove i Hundo P Agency. Videoen er regissert av Nicholas Van Eck, mens Tobias Hole Aasgaarden står for kamera og klipp.

Tidligere i år deltok car.pool på musikkbransjetreffet 100 Daga. Her vant det ferske bandet bransjeprisen Vestlandssatsinga. I sommer skal de derfor på turné rundt om i Norge, og blant annet spille på Malakoff, Festidalen og Musikkfest Stavanger.

Bandet består av Ida Sofie Laland (vokal), Ole-Petter Ålgård (keyboards), Olav Hanem (bass), Jonas Verlo (trommer), samt Eirik Lindtner og Torfinn McKenzie Juva (gitarer). Vi ønsker dem lykke til på veien videre.

 

Vi ønsker våre lesere en god og musikalsk uke. Vi takker også for alle bidrag og forslag som fortsetter å komme inn. Send gjerne tips om aktuelle videoer til guro[at]ballade[punktum]no, og merk emnefeltet ”Ballade video”.

Om du vil sjekke ut vårt rikholdige kartotek over norske musikkvideoer fra det siste året, kan du som vanlig gå til denne samlesiden.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Produsent

Nordlysfestivalen

Eksamenskonsulent (førstekonsulent)

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Førstekonsulent (50%) i studieseksjonen

UiB – Fakultet for kunst, musikk og design (KMD)

Rådgiver/ saksbehandler

Asker kulturskole

Visuell kunstlærer

Indre Østfold kulturskole

Rektor

Rana kulturskole

Dagleg leiar

Storfjord Kulturhus SA

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev