Peter Herresthal1. Foto: Morten Krogvold

Peter Herresthal gjesteprofessor i England

Fiolinisten Peter Herresthal er engasjert som gjesteprofessor ved Royal College of Music i London.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Herresthal som for tiden er tilsatt som førsteamanuensis i fiolin ved Norges musikkhøgskole er nylig blitt engasjert som gjesteprofessor ved Royal College of Music i London, hvor han skal undervise i samtidsmusikk for strykere.

Tidligere har Herresthal undervist gjennom syv år ved Kungliga Musikhøgskolan i Stockholm og fra 2002 til 2004 var han også professor ved Edsberg Musikinstitut. Sammen med Magnus Ericsson er han kunstnerisk leder for Sommerakademiet på Voksenåsen.

I tillegg til sin virksomhet som pedagog har Herresthal en omfattende utøverkarriere. Han er internasjonalt anerkjent for sitt arbeid med samtidsmusikk. Her i Norge har han blant annet mottatt Spellemannsprisen og Musikkritikerprisen. Bak seg har han en rekke CD-er utgitt på selskap som BIS og Simax. Blant hans nylige engasjementer kan nevnes den spanske førstegangsfremførelse av Thomas Adès fiolinkonsert, og i tiden som kommer vil Herresthal fremføre konserter av Györgi Ligeti og Per Nørgård.

Dette i følge en pressemelding.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev