© Helge Skodvin

Per Boye Hansen ny operasjef

Overtar etter Paul Curran.

Kalender

Mandag ble det kjent at Per Boye Hansen skal ansettes som ny operasjef.

Boye Hansen jobber i dag som direktør for festspillene i Bergen. Han har selv forklart at han ble oppfordret til å søke jobben ved Operaen i Oslo av direktør Tom Remlov.

Kunne ikke si nei
– Jeg stortrives som festspilldirektør og hadde på mange måter ønsket å fortsette til åremålet mitt gikk ut i 2015, men på dette feltet er det ikke lett å velge timingen selv. Når muligheten dukket opp til å prege utviklingen av Norges nye operahus, var det en utfordring jeg ikke kunne si nei til, sier Boye Hansen i en pressemelding.

Etter utdannelse i musikkteaterregi fra Staatliche Hochschule für Musik, Ruhr, arbeidet han som regiassistent blant annet ved operaen i Köln og Festspillene i Salzburg. Han har også satt opp flere egne operaforestillinger i Oslo og ledet Komische Oper i Berlin før han kom til Bergen.

Han ble ansatt som direktør for Festspillene i Bergen i 2005 og vil ha seks festspill bak seg når han slutter.

Svært frustrert Curran
Det var totalt [link id=67066 title=»61 søkere til stillingen»], bare to av disse var norske.

Paul Curran fratrer stillingen som operasjef 1. januar 2012, men vil fortsette som regissør. Han var omdiskutert som kunstnerisk leder, og valgte å trekke seg i juni, to år før åremålets utløp. Han mente da at det hadde vært «svært frustrerende» å måtte forholde seg til den norske arbeidsmiljøloven, noe som kom som [link id=66900 title=»en overraskende forklaring»] for de ansattes tillitsvalgte.

Operadirektør Remlov mente det var et naturlig tidspunkt for Curran å gå av, nå som [link id=66898 title=»dugnadsfasen er over»].

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Daglig leder

Innlandet musikkråd

Økonomikonsulent

Norges Korforbund

Konsertmester II / Second Concertmaster II

Kringkastingsorkestret (Kork)

Avdelingsleder II

Drammen kulturskole

Daglig Leder

Stiftelsen Folken

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev