NordlandMFUke20_SkyNY0108

Parergon Forum: Hva er en musikalsk ide?

I serien av faglige fora vil NMK, i samarbeid med Parergon, arrangere en paneldebatt. Deltagende debattanter er komponistene Magne Hegdal, Herman Vogt, Erik Dæhlin og Trond Reinholdtsen.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

De fire vil diskutere spørsmålet: Hva er en (musikalsk) idé? Ordstyrer for kveldens forum er Emil Bernhardt.

Bakgrunnen for temaet er en opplevelse av at vi i dag står overfor ikke bare en mengde ulike ideer, men også mange ulike typer ideer; alt fra de ”rent musikalske” ideene, over eksempelvis bearbeidelser av allerede eksisterende materiale, til store og omfattende konseptuelle ideer som f.eks. å presentere ny musikk på Oslo City eller i en campingvogn, heter det i en melding fra NMK (Ny Musikks Komponistgruppe):

— Vi kunne ønske at hver enkelt komponist kunne gi en personlig vinkling, gjerne med utgangspunkt i følgende spørsmål: hva er en (musikalsk) idé? Finnes det gode og dårlige ideer? Hvor viktig er det at ideen er god?

Emil Bernhardt, født 1979 i Oslo, har bakgrunn som utøvende fiolinist. Han har studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole (2000-2005), og han har også hatt et studieopphold ved Staatliche Hochschule für Musik i Freiburg med professor Mathias Spahlinger.

Bernhardt har skrevet for flere ensembler, blant annet Oslo strykekvartett, Cikada strykekvartett, Oslo Camerata og ensemble asamisimasa. Han fikk bestillingsverk fra Kringkastingsorkesteret i forbindelse med jubileet for unionsoppløsningen i 2005. Hans verk er blitt fremført ved festivaler i inn- og utland som Druskomanija Litauen 03, UNM i Stockholm 2004, Borealis/Bergen 2004, Ilios/Harstad 2005 og Ultima 2005. Emil Bernhardt har hatt flere styreverv i Ny Musikk. For tiden er han redaktør for tidsskriftet Parergon.

Parergon Forum: Hva er en musikalsk ide?
23.mai 2007
kl 19.00, Tollbugata 28, Oslo

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev