Cocktail Slippers

Parergon Forum: Hva er en musikalsk ide?

I serien av faglige fora vil NMK, i samarbeid med Parergon, arrangere en paneldebatt. Deltagende debattanter er komponistene Magne Hegdal, Herman Vogt, Erik Dæhlin og Trond Reinholdtsen.

Kalender

Flagstad – The Opera VERDENSPREMIERE

11/06/2021 Kl. 18:00

Innlandet

Regimentets Datter av Gaetano Donizetti

11/08/2021 Kl. 19.30

Viken

Judith Hill

15/10/2021 Kl. 19:00

Viken

De fire vil diskutere spørsmålet: Hva er en (musikalsk) idé? Ordstyrer for kveldens forum er Emil Bernhardt.

Bakgrunnen for temaet er en opplevelse av at vi i dag står overfor ikke bare en mengde ulike ideer, men også mange ulike typer ideer; alt fra de ”rent musikalske” ideene, over eksempelvis bearbeidelser av allerede eksisterende materiale, til store og omfattende konseptuelle ideer som f.eks. å presentere ny musikk på Oslo City eller i en campingvogn, heter det i en melding fra NMK (Ny Musikks Komponistgruppe):

— Vi kunne ønske at hver enkelt komponist kunne gi en personlig vinkling, gjerne med utgangspunkt i følgende spørsmål: hva er en (musikalsk) idé? Finnes det gode og dårlige ideer? Hvor viktig er det at ideen er god?

Emil Bernhardt, født 1979 i Oslo, har bakgrunn som utøvende fiolinist. Han har studert komposisjon ved Norges musikkhøgskole (2000-2005), og han har også hatt et studieopphold ved Staatliche Hochschule für Musik i Freiburg med professor Mathias Spahlinger.

Bernhardt har skrevet for flere ensembler, blant annet Oslo strykekvartett, Cikada strykekvartett, Oslo Camerata og ensemble asamisimasa. Han fikk bestillingsverk fra Kringkastingsorkesteret i forbindelse med jubileet for unionsoppløsningen i 2005. Hans verk er blitt fremført ved festivaler i inn- og utland som Druskomanija Litauen 03, UNM i Stockholm 2004, Borealis/Bergen 2004, Ilios/Harstad 2005 og Ultima 2005. Emil Bernhardt har hatt flere styreverv i Ny Musikk. For tiden er han redaktør for tidsskriftet Parergon.

Parergon Forum: Hva er en musikalsk ide?
23.mai 2007
kl 19.00, Tollbugata 28, Oslo

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Videoprodusent

Den Norske Opera & Ballett

Solo SLAGVERK m/pl.til pauker

Arktisk Filharmoni

Prosjektleder

Kulturkollektiv Bodø

Programmedarbeider

Safemuse – Safe Havens for Artists

Hovedinstrumentlærer trompet

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hovedinstrumentlærer tuba

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Samspill/ interpretasjon klaver

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Leder for strykeorkester aldersgruppen 8-12

Musikk på Majorstuen skole/ Musikkskolen Barratt Due

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev