Sven Lyder Kahrs

Over bekken etter samtidsmusikk

Lørdag 12. mai 2001 våger Ny Musikk Oslo seg ut av Blå, over elva og til Fabrikken i Nedre gate 7. Det er det engelske samtidsensemblet Apartment House som skal spille opp, med blant annet to urfremføringer på programmet. En av dem er signert Sven Lyder Kahrs (bildet).

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ny Musikk Oslo har tatt mål av seg til å presentere flere band fra utlandet, og det første i rekken er Apartment House, som hermed opptrer i Norge for første gang. Apartment House ble startet av cellisten Anton Lukoszevieze i 1995 og har etablert seg som et av Storbritannias ledende og mest uforutsigbare samtidsensembler med et repertoar som spenner fra avantgarde til eksperimentelt anarki. Ensemblet turnerer ofte og har nylig hatt konserter i New York, Tyskland og Danmark. De har også gjort en rekke radioinnspillinger blant annet for BBC Radio 3 og Danmarks Radio. Ny Musikk Oslo er glade for å kunne presentere dette spennende ensemblet i Oslo.

Lørdag 12.mai byr Apartment House på ikke mindre enn to uroppførelser, henholdsvis av Sven Lyder Kahrs og James Saunders. Klokken 19 starter vi derfor med «Åpen Mikrofon», der Sven Lyder Kahrs og James Saunders er i samtale med kunstnerisk leder i Apartment House, Anton Lukoszevieze.

Konserten begynner presis klokken 20, og byr i første avdeling på følgende innslag:

Christopher Fox: Skin
Giacinto Scelsi: Ko-Tha
Sven Lyder Kahrs: Wie eine Blume, von der ich den Namen nicht weiss (uroppførelse)
Cornelius Cardew: Solo with Accompaniment

Etter pausen skal følgende stykker fremføres:

Geir Johnson: The Black Snake
James Saunders: #120501 (uroppførelse)
Helmut Oehring: Locked-In

Baren åpner kl. 19.00, og konserten er for øvrig støttet av Norsk Kulturråd, Oslo Kommune og Ny Musikk Sentrale Produksjoner.

Stillinger

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev