Danserne Mathias Stoltenberg Aas, Simon McNally og Silas Kjølmoen Henriksen. Bech bakerst.

OFO byr opp Nasjonalballetten

I kveld og i morgen blir det trangt om plassen på scenen i Oslo Konserthus. Oslo Filharmoniske Orkester har invitert 12 dansere fra Nasjonalballetten til Griegs Holberg-suite og fått koreograf Sølvi Edvardsen til å levere en nyskrevet ballett til Ravels «Bolero».

Kalender

Ås jazz – en liten jazzfestival

27/01/2023 Kl. 12:00

Viken

Spins, Trills & Glides: NMK & Alessandra Rombolá

28/01/2023 Kl. 18.00-19.30

Oslo

Taffelmusikk!

28/01/2023 Kl. 20:00

Oslo

— «Bolero» inneholder en ekstrem livsglede og en frodighet. Det er musikk som appellerer til livsutfoldelsen. Jeg bruker alltid teknisk sterke dansere, og når de her skal «kjempe» mot et helt orkester som sitter bak dem, så er det viktig at de blir tydelige, står klart frem, sier koreograf Sølvi Edvardsen til Aftenposten.

Den erfarne koreografen slo til med en gang da Oslo- filharmonien spurte henne om å skrive en ny ballett til det 15 minutter lange verket. Mini-balletten framføres av danserne Pia Elton, Christer Tornell og Patrick King.

Nasjonalballettens bidrag til Griegs «Suite fra Holbergs tid» er tiltrettelagt av koreograf Ib Andersen, og ble opprinnelig framført under Festspillene i Bergen i 1993. Kveldens siste element er tango fra den argentiske bandoneonisten Nestor Marconi, som blant annet er kjent fra Carlos Sauras 1998-film «Tango».

Forestillingen framføres i Oslo Konserthus torsdag 15. mars og fredag 16. mars kl. 1930.

Mer info om Oslo-Filharmonien finner du her.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev