Bergen Filharmoniske Orkester - fioliner (foto: Eirik Reitan)

Ny gjestedirigent i BFO

Den spanske dirigenten Juanjo Mena blir første gjestedirigent i Bergen Filharmoniske Orkester. Utnevnelsen gjelder for tre sesonger.

Kalender

BACH – HAYDN – BACH

03/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Administrerende direktør Sten Cranner uttrykker store forventninger til samarbeidet med Mena.

— Den baskiske dirigenten har i løpet av de siste årene oppnådd en fantastisk kjemi med Bergen Filharmoniske Orkester. Han har et bredt repertoar, med spesiell vekt på det tyske. Raffinert klangbehandling er et av hans varemerker. Han har allerede rukket å bli en publikumsfavoritt i Grieghallen, sier han i en pressemelding.

Juanjo Mena har vært sjefdirigent og kunstnerisk leder for symfoniorkesteret i Bilbao, Spania, siden 1999 og er første gjestedirigent for Teatro Carlo Felice i Genova. Han regnes som en av de mest dynamiske og høyt respekterte dirigentene i sin generasjon. Mena kommer fra Vitoria-Gasteiz (Baskerland) i Spania, hvor han begynte sine musikkstudier. Etter musikkonservatoriet der, studerte han orkesterledelse på musikkonservatoriet i Madrid (med Enrique Garcia Asensio), før han dro til Tyskland for å arbeide med den legendariske dirigenten Sergiu Celibidache.

Mena dirigerer i økende grad orkestre over hele verden, som RAI-orkesteret i Torino, Baltimore Symphony Orchestra, Münchner Rundfunk Orchester, BBC Philharmonic, Orchester Suisse Romande, Orchestra Filarmonica della Scala og det spanske nasjonalorkesteret. Han har dirigert Kringkastingsorkesteret og vil i løpet av neste sesong dirigere Oslofilharmonien. Han arbeider med solister som Frank Peter Zimmermann, Lang Lang, Joshua Bell og Truls Mørk.

I sesongen 2008-2009 vil Mena dirigere tre konserter med BFO. I desember vil han samarbeide med sesongens residensmusiker Truls Mørk, mens han i april får møte unge norske sangere i Brahms’ Requiem. Mena får så æren av å avslutte sesongen med en egen latinsk vri.

Det er Bergen Filharmoniske Orkester som melder dette.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev