Back side-kopi

Nordisk kulturfond støtter Ensemble 96

Kammerkoret Ensemble 96 har fått 275 000 danske kroner i turnestøtte fra Nordisk kulturråd, og vil i slutten av mars legge ut på tune i de nordiske landene. På programmet står bl.a. verker av de norske komponistene Knut Nystedt, Trond Kverno og Wolfgang Plagge.

Kalender

Jubileumskonsert – Schola 60 år!

15/06/2024 Kl. 17.00

Oslo

Irsk søndagskonsert med Caraid

16/06/2024 Kl. 15:00

Oslo

Kammerkoret Ensemble 96 fra Oslo har mottatt 275 000 danske kroner i støtte fra Nordisk kulturfond. Støtten er gitt i forbindelse med en turné i de nordiske landene, hvor formålet er å fremføre moderne nordisk kormusikk.

Turnéen finner sted i slutten av mars og det vil bli gitt konserter i Stockholm. Helsinki, København og Oslo. På programmet står verker av bl. a. Rautavaara, Jennefelt, Sandström, Nørgård, Nystedt, Kverno og Plagge.

Ensemble 96 ble startet i 1996 av medlemmer av Filharmoniens kammerkor. På kort tid har koret klart å markere seg i det norske kormiljøet. Koret har et allsidig repertoar, men har som sitt fremste formål å presentere nyere kormusikk. Dirigent er Øystein Fevang.

Foruten Ensemble 96 var det kun det profesjonelle, danske koret Ars Nova som ble bevilget en så stor sum i støtte. Ensemble 96 inngår nå et samarbeid med nettopp dette danske koret – og resultatet av samarbeidet blir å høre i Oslo til høsten.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.