BAL DESIGN JOBBER bred tangent close

Nello Santi overtar «Luisa Miller»

Onsdag 24. og fredag 26. januar er det duket for norsk førstegangs fremførelse av operaen «Luisa Miller» av Verdi – mer enn 150 år etter uroppførelsen. Mariss Jansons skulle ha begynt prøvene til den storstilte produksjonen 15. januar, men har fått influensa og er sykmeldt. Han blir nå erstattet av Nello Santi – som regnes som en av verdens fremste Verdi-tolkere.

Kalender

Opera og Gourmet på Ekebergrestauranten

28/02/2024 Kl. 18:00

Oslo

Spectro Duo – Trailblazers Tour

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

DUESUND

28/02/2024 Kl. 20:00

Vestland

Nok en gang har en krisesituasjon vendt seg til det beste for Oslo-Filharmonien: Verdi-spesialisten fremfor noen, Nello Santi, avsluttet i forrige uke «Rigoletto» ved Metropolitan i New York. Deretter skulle han hatt ferie, som han nå sløyfer til fordel for Oslo-Filharmonien.

Nello Santi har ledet Oslo Filharmoniske Orkester en rekke ganger tidligere, også innen konsertant opera. Han regnes internasjonalt som Verdi-spesialisten fremfor noen, og er blant de få dirigenter som kan ta også de sjeldent spilte operaene «på sparket». Luisa Miller har han tidligere dirigert bl.a. ved Metropolitan, med Monserrat Caballé, Luciano Pavarotti og Carlo Bergonzi i hovedrollene.

Også tenoren …

Tenorens rolle i «Luisa Miller» er i følge pressemeldingen til Oslo-Filharmonien Luisa Miller usedvanlig stor og krevende. Så når Marco Berti har fått halsproblemer, kunne det i seg selv ha utgjort alvorlig krise for Oslo-Filharmonien. Men også her har det lykkes å få inn en fullgod erstatter – Maurizio Granziani, som

er kjent verden over for sine fremragende Verdi-tolkninger.

Klassisk lørdag 27. januar

Alt taler likevel for at Mariss Jansons kan komme til Oslo og lede denne konserten. En endring i programmet blir det imidlertid – med Beethovens Symfoni nr. 7 i stedet for nr. 8. Mozarts Symfoni nr. 33 opprettholdes.For det komplette programmet i vårsesongen kan du gå [link id=55554 title=»hit»] – eller besøke Oslo-Filharmoniens egne nettsider.

«Luisa Miller» ble første gang oppført i Teatro San Carlo i Napoli den 8. desember 1849, og er basert på Schillers drama «Kabale und Liebe». Interesserte kan lese et norskspråklig synopsis av handlingen på denne siden, der man også får grundige opplysninger om de medvirkende.

For å kommentere og diskutere artikkelen må du være logget inn på Facebook. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du alltid sende oss en e-post.