En sporvogn til begjær (Foto: Operaen.no)

Med lærdom på agendaen

Denne våren kan du oppleve operaen sine framsyningar frå ein noko alternativ innfallsvinkel.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

— Vi vil gjerne inspirere vårt publikum med vår nye kåseri- og foredragsserie, seier assisterande formidlingssjef ved Den Norske Opera og Ballett (DNO&B), Eva Gran. Kvar laurdag denne våren tilbyr nemleg operaen litt ekstra input både til operaentusiastar som tørstar etter kunnskap, og til deg som er fersk i operasamanheng.

— Alle er velkommen! Dette vil kunne passe for den spesielt interesserte og vante besøker her, men gjerne også de som krysser operabroen for kanskje første gang.

Tek publikum på ordet
Etter tidlegare sommarkåseri, foredrag og filmvisingar, kan Gran vise til positive tilbakemeldingar. Ho legg også til at introduksjonane før framsyningar på hovudscena har vore særs populære. Dette er tydelegvis noko publikum ynskjer meir av, og dermed også noko operaen ynskjer å byggje vidare på.

— Vi håper at mange vil ta turen hit for å hente inspirasjon og lære noe nytt, siden vi nå kan invitere til et variert kåseri – og foredragsprogram til en fast tid hver lørdag. Kanskje vil serien gi mulighet til å lære mer grundig om et tema eller en forestilling man kjenner fra før? Vi håper dette kan bidra til både økt forståelse og større opplevelse av forestillingene. Vi er også heldige som har et godt lokale, nemlig Formidlingssenteret, som ligger sentralt og lett tilgjengelig i vår foajé. Det er unikt for vårt hus og noe som gjør det praktisk mulig å lage serien.

— Trur de eit slikt tiltak kan auke tilhøyrarane si interesse for opera og ballett?

— Vi tror absolutt at dette kan være med på å gi økt interesse for våre kunstformer. Får man mulighet til å bli bedre kjent med de ulike kunstutrykkene og ulike genre i DNO&B, vil man lettere kunne velge seg nye forestillinger å gå på, mener vi.

Allsidig program
Om ein vitjar operaen sine nettsider kan ein lese meir om dei enkelte kåseria og foredraga. Planen for våren er allereie klar, og her er det noko for ein kvar smak om ein skal tru Gran.

— Serien vil være knyttet opp til forestillinger eller kunstsjangerne opera, ballett og orkester. Kåserititler foreløpig er for eksempel «Bli mer kjent med Lulu», «Sterke kvinner i opera», «learning and loving opera» og mange flere. Vi vil legge ut et oppdatert program på våre nettsider . Noen av lørdagene inviterer vi også til mestermøter hvor man kan møte noen av sesongens regissører, dirigenter eller koreografer i samtale med en av husets kunstneriske ledere.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev