Bergen Filharmoniske Orkester - kontrabasser (foto: Eirik Reitan)

Mangfoldig finale

Mangfoldsåret 2008 går mot slutten og Bergen Filharmoniske Orkester oppsummerer i en fargerik finale.

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Hva er mangfold, filosoferte orkestersjef Sten Cranner i Bergen Filharmoniske Orkester ved innledningen av Mangfoldsåret.

— Når departementet forventer at vi skal bidra i Mangfoldsåret, ligger det implisitt en ytring om at det ikke er mangfold hos oss allerede. Men i orkesteret og staben arbeider det mennesker fra 21 ulike nasjoner, vi har engelsk som arbeidsspråk – 40% av de ansatte er ikke-norske. Dessuten er repertoaret vi gjør mangfoldig i den forstand at vi spiller mye internasjonal musikk og verk fra alle epoker, sa han i et [link id=63913 title=»intervju «]med Ballade.

Lørdag 20. desember går årets siste mangfoldskonsert av stabelen for orkesteret, i det de kaller en fargerik finale.

Gjennom året har orkesteret under ulike arrangement koplet mangfoldsaktører til det profesjonelle symfoniorkesteret; alt med perkusjonist, komponist og tusenkunstner Ole Hamre som idéskaper og prosjektleder.

Under lørdagens konsert presenters blant annet Bjørn Andor Drages “Dovro gosh”, av komponisten selv omtalt som ”en rytmisk tolkning av ”I Dovregubbens hall”, som om Edvard Grieg egentlig var født og oppvokst på Balkan”. Dessuten får man Ole Hamres Folkofon, Hawaiimusikk på nesegrev og sag, Fargespill samt avsluttende allsang.

Håkon Berge, Ole Hamre og Harald Dahlstrøm står bak de musikalske arrangementene.

I tillegg til orkesteret og dirigent Torodd Wigum, deltar Ole Hamre, Helge Jordal, Irene Kinunda, Anne Marie og Johannes Møllerup, Otto Fredrik Wollertsen, og Fargespill

Dette i følge en pressemelding.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev