Leif Ove Andsnes 2006 (photo: Simon Fowler)

Lytterforeningen sender julegaver til lokalradioene

Det er ca. 200 lokalradioer i Norge, og for å inspirere disse til å spille klassisk musikk har Lytterforeningen for klassisk musikk med velvillig bistand fra plateselskapet EMI valgt ut 100 av dem til å motta Leif Ove Andsnes’ siste CD «Horizons».

Kalender

AVLYST: Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

AVLYST: Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Birgitte Grimstad

styremedlem i Lytterforeningen for klassisk musikk

Platen består av klassiske småstykker av bl.a. Chopin, Liszt, Debussy, Grieg og Sibelius. Dette er klassisk populærmusikk som de fleste lyttere vil sette stor pris på, og som vil kunne egne seg godt som innslag eller ”mellomspill” i programmene som lokalradioene formidler til sine lyttere.

Vår norske pianist Leif Ove Andsnes er verdensberømt, og denne CD har fått toppscore i BBC Music og er blitt ”Editors Choice” i tidsskriftet Gramophone.

Lytterforeningen mener at klassisk musikk må styrkes i norske radiokanaler. Meningsmålinger viser at 44 % av oss nordmenn er interessert i denne musikkform, som dessverre er nesten utradert i NRK P1. Og i den såkalte kulturkanalen NRK P2 må klassisk musikk konkurrere med populærmusikken.

NRKs Alltid Klassisk kan høres i de store byene, men rekker ikke ut til distriktene. Dermed blir en tredel av befolkningen avskåret fra å stifte bekjentskap med klassisk musikk. Dette synes Lytterforeningen er ille, og derfor håper vi at lokalradioene kan bidra til å gi lytterne en god opplevelse av musikk med varige kvaliteter.

Lytterforeningen er en uavhengig interesseorganisasjon med formål å styrke stillingen til klassisk musikk i norske radio- og TV-kanaler, og vi har i dag ca. 1600 medlemmer. Du kan finne mer informasjon om Lytterforeningen på våre nettsider www.lytterforeningen.org.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev