Arve Tellefsen på Hurtigruta

Kammerfest i Lofoten

Mandag 9. juli innledes en ny og større Lofoten Internasjonale Kammermusikkfest i Kabelvåg. Dit kommer Arve Tellefsen i spissen for over tjue internasjonale musikere.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Festivalen er utvidet med en dag i forhold til i fjor slik at den strekker seg over en uke, og antall arrangementer er nær fordoblet. Årets Kammermusikkfest er den 4. i rekken, og i følge daglig leder Knut Kirkesæther er det flere nyheter:

— Vi bruker de flotte kirkene i Lofoten som konsertarenaer, men i tillegg har vi utvidet med flere mindre gallerikonserter. Det vil by på nære møter med musikantene, og nytt er det også at vi får besøk av komponisten Olav Anton Thommesen som byr på korte foredrag foran flere av konsertene. Og vi vil selvfølgelige markere at vi befinner oss i Grieg-året, fastslår Kirkesæther i en pressemelding.

Arve Tellefsen, Arvid Engegård , Orion String Quartet, Knut Erik Sundquist, Marianne Beate Kielland, Kungsbacka Piano Trio, Engegårdkvartetten, Ib Hausmann og Uta Hielscher er bare noen av musikerne som skal presentere verker av Grieg, Mahler, Dvorak, Mozart, Mendelsohn, Schumann og Beethoven. Åpningskonserten byr også på en urframføring av et verk av Olav Anton Thommesen.

Som tidligere vektlegger festivalen de spennende møtene som oppstår når musikerne bor og arbeider tett sammen under festivaluken. Gjennom å blande musikerne i nye og uvante konstellasjoner blir de utfordret til å presentere musikk på en ny og kanskje uventet måte. I dette ligger noe av spenningen ved å ta turen til Lofoten både for musikere og publikum.

Arena Ung

Kammermusikkfesten i Lofoten ser det også som viktig å presentere unge talenter gjennom Arena Ung. Daglig vil det bli avviklet konserter på bibliotek, i kantiner og på rådhus og forsamlingslokaler hvor 15 musikkstudenter får utfolde seg. Blant annet pianotrioen Trio Tempranillo som vant Ungdommens Musikkmesterskap i sin klasse.

De som tar turen til Lofoten og Kammermusikkfest vil ha et 40-talls arrangementer å velge mellom, og festen er spredt over hele regionen slik at det også blir rikelig anledning til å nyte den spesielle naturen.

Dette i følge en pressemelding.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev