Donatienne Michel-Dansac, 2007

George Aperghis og Donatienne Michel-Dansac på Black Box

Ny Musikk Oslo presenterer den fransk-greske komponisten og regissøren George Aperghis, som siden 1970-tallet har vært en nestor inn europeisk musikk- og instrumentalteater. Teksten er skrevet med sterke sceniske intensjoner av den velrenommerte franske forfatteren Olivier Cadiot.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

«Tourbillons», med undertittelen «for solo stemme (50`)», er en musikkforestilling satt sammen av 3 deler som i utgangspunktet var skrevet som enkeltstående musikalske scener:

«Six tourbillons» (1989), «Cinq calmes plats» (1992) og «Deux cycles pour voix seule», alle av den fransk-greske komponisten og regissøren George Aperghis, som siden 1970-tallet har vært en nestor inn europeisk musikk- og instrumentalteater.

Teksten er skrevet med sterke sceniske intensjoner av den velrenommerte franske forfatteren Olivier Cadiot.

Den dreier rundt innskytelser og tanker som ytres i form av et portrett; en sanger/skuespiller alene på scenen, vis-à-vis sine noter og sin tekst; en kvinne vis-à-vis sine dagdrømmer og problemer med sin kunst.

Forestillingen hadde premiere i 2004 ved CCAM de Vandœuvre les Nancy, og er siden blitt spilt på en rekke festivaler i utlandet.

Ny Musikk Oslo gjennomfører 6–10 produksjoner i året med musikk og lyd som hovedfokus. Arrangementene består av norske og utenlandske utøvere og komponister. Organisasjonen har som mål at konsertformen og den «nye» musikken stadig skal utfordres og gjenleses i kraft av sine egne styrker og kvaliteter.

Samtidig ønsker de å bringe inn ett eller flere andre medier for å skape sjangeroverskridende prosjekter, og den siste tiden er det blitt satset på scenekunstproduksjoner.

Forestillingen fremføres på engelsk.

«Tourbillons»

Søndag 4. mars kl 19.00

Mer informasjon finner du også på denne siden fra www.blackbox.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev