Ellen Ugevik (Foto: Ingvild Holm)

Ellen Ugelvik hedret som Årets kulturnavn 2006

Pianist mottok 25 000 kroner og diplom fra Kultursjef Cathrine Krane Hansen i Bergens Tidende.

Kalender

Karethe Eriksen // Hos Solveig

31/10/2020 Kl. 19.00 og 21.30

Viken

Opera for Kidsa – OPERA

01/11/2020 Kl. 14.00

Innlandet

Popquiz på Røverstaden

02/11/2020 Kl. 19:00

Oslo

— I vår del av musikkverdenen er det vanskelig å bli tatt seriøst om man ikke vet hvem Ellen Ugelvik er, skrev Ballades Magnus Andersson i en omtalte fra årets Ultimafestival.

— Pianisten Ellen Ugelvik gjorde en mastodontisk innsats med et partitur som kan skremme den mest storkjeftede musikkhøgskolestudent til å bytte karrierevei, mente en fornøyd Andersson.

Nå har Ugelvik fått anerkjennelse for sitt mangeårige arbeid fra avisen BT.

”Ugelvik viser en utforskertrang som musiker, lager gjennomtenkte konsertprogrammer og har stor vilje til formidling. Gjennom sin engasjerte stil gjør hun all musikk til sin. Slik får pianisten fra Fyllingsdalen stadig flere til å lytte til musikk fra vår egen tid,” heter det i juryens begrunnelse.

Pianist Ellen Ugelvik er en av få instrumentalister som har spesialisert seg på framføring av samtidsmusikk i Norge. Hun har vært aktiv de siste tolv årene, og er utdannet ved Konservatoriet i Amsterdam, Musikkhøyskolen i Leipzig og Griegakademiet i Bergen.

Hun har vunnet Rikskonsertenes INTRO-konkurranse, og jobber for tiden med duoprosjektet JagerFlygel, dukketeater og ny plate.

Det er 12. gang BT deler ut prisen Årets kulturnavn. Tidligere vinnere inkluderer Leif Ove Andsnes, Herborg Kråkevik, Bergljot Jónsdóttir, Jon Fosse, Dagfinn Lyngbø, Sondre Lerche og Gunnar Vikene.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Førsteamanuensis II i klarinett

Norges musikkhøgskole (NMH)

Førsteamanuensis i musikkvitenskap

NTNU – Institutt for musikk

Kulturhusleiar

Sogndal kulturhus

Salgs- og publikumsansvarlig

Arktisk Filharmoni

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev