Pianist Christian Grøvlen (Foto: Cathrine Dokken)

Christian Grøvlen ny direktør for KODEs komponisthjem

Pianist Christian Grøvlen tiltrer stillingen som direktør for komponisthjemmene Siljustøl, Lysøen og Troldhaugen ved KODE i Bergen 1. desember 2020.

Kalender

– Jeg har et bankende hjerte for komponisthjemmene, og på Troldhaugen har jeg hatt noen av mine viktigste kunstneriske opplevelser både som utøver og som tilhører. Å få lov til å være med å forme komponisthjemmene og forvalte arven etter Bull, Grieg og Sæverud er en stor glede og en ære for meg, sier en entusiastisk Grøvlen i pressemeldingen om tilsettingen.

Musikkformidling og nye publikumsgrupper
Foruten sitt virke som konsertpianist, har han vært kunstnerisk leder for en egen konsertserie på Caféteateret i Oslo, og han har et stort engasjement for musikkformidling.
– I det kunstneriske programmet ønsker jeg å feire musikken og livene til de tre komponistene, samtidig som vi skal trekke de store linjene. Jeg kan også si at jeg kommer til å styrke arbeidet mot barn og unge. Min egen interesse og kjærlighet for musikken ble vekket i møte med Griegs musikk som barn, så jeg vet hvor viktig det er å krøkes tidlig.

– KODE skal være en bærebjelke i kunst- og musikkbyen Bergen og en sterk og klar stemme i det norske kulturlandskapet. For komponisthjemmene betyr dette både å dyrke det tradisjonelle og også utvikle nye og spennende satsinger som kan nå ut til et nytt publikum som kanskje ikke har besøkt komponisthjemmene før, sier Grøvlen.

Stillingen som direktør for Komponisthjemmene i KODE har vært ledig siden mai 2019, med konstituert leder.
– Jeg er både stolt og glad over å få en av Norges fremste pianister med på laget for å løfte Norges musikkarv og fremste komponisthjem til et nytt nivå. Vi har store ambisjoner for komponisthjemmene de neste året, og hele musikkbyen Bergen kan glede seg, sier KODEs direktør Petter Snare.

KODE Kunstmuseer og komponisthjem i Bergen er Norges nest største kunstmuseum. Her finner du en bred samling av norsk og internasjonal kunst, og en rekke temporære utstillinger. KODE forvalter og formidler norsk musikkarv gjennom de tre komponisthjemmene Edvard Grieg Museum Troldhaugen, Ole Bull Museum Lysøen og Harald Sæverud Museum Siljustøl.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.

Stillinger

Organist/ kantor/ menighetsmusiker

Kirkelig fellesråd i Bærum

Kirkemusiker

Tromsø kirkelige fellesråd

Markedsansvarlig

Kirkelig Kulturverksted AS

Prosjektleder

Norsk ressurssenter for klassisk musikk

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev