Arve Tellefsen (Foto: Lars Opstad)

Arve Tellefsen sender stafettpinnen videre

30 år etter at Arve Tellefsen startet Oslo Kammermusikkfestival gir han stafettpinnen videre. Håvard Gimse overtar som kunstnerisk leder fra 2020.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Gimse får med seg Vilde Frang og Randi Stene i kunstnerisk råd, som betegnes av festivalen som et stjernelag.
– Festivalen er i trygge hender fremover med disse ved roret, sa Arve Tellefsen under åpningskonserten til Oslo Kammermusikkfestival i Universitetets Aula torsdag 15. august.

Håvard Gimse har selv sittet i kunstnerisk råd siden 1997, og har hatt et langt samarbeid med Tellefsen som medspiller både på scenen og i arbeidet med det kunstneriske innholdet i festivalen de siste 20 årene.

Tellefsen har forøvrig ikke tenkt å gi seg som musiker på mange år ennå, skriver festivalen i en pressemelding. Under årets festival blir han å høre på flere av konsertene: Historien om en soldat, Musikk fra en annen tid, Vill Jubel og Finale på Festningen. Se her for fullt program.

Om kunstnerisk leder Håvard Gimse og rådsmedlemmene Vilde Frang og Randi Stene
Håvard Gimse har sin utdannelse fra Hochschule der Künste Berlin og studier med professor Jiri Hlinka. Han har etablert en internasjonal karriere, og er ettertraktet både som solist og kammermusiker. Gimse har vunnet flere prestisjetunge priser, og har gjort en rekke kritikerroste innspillinger. I 2011 mottok han Kritikerprisen for sin fremføring av Bachs samlede cellosonater sammen med Truls Mørk under Festspillene i Bergen. Gimses forkjærlighet for skandinavisk og norsk klassisk musikk har gjort ham til en av de mest innflytelsesrike artistene på denne arenaen. Han har mottatt både Sibelius- og Griegprisen for sine tolkninger, og priser fra Diapson og Gramophone Critics Choice. Håvard Gimse er professor ved Norges musikkhøgskole, og gir i tillegg jevnlige masterclasser i inn- og utland. 

Vilde Frang hadde sin orkesterdebut med Mariss Jansons og Oslo-Filharmonien da hun var 12. Siden den gang har hun etablert seg som en ledende fiolinist internasjonalt, og har vunnet en rekke internasjonale priser. Hun har gjort en rekke kritikerroste innspillinger, og hun mottok bl.a. Grampophone Award for innspillingen av Korngolds og Brittens fiolinkonserter. Hun spiller jevnlig med de største dirigentene og orkestrene i verden og som kammermusiker har hun samarbeidet med musikere som Gidon Kremer, Yuri Bashmet, Martha Argerich og Janine Jansen. Hun har også turnert med Anne-Sophie Mutter. Vilde Frang har vært professor II ved Norges musikkhøgskole siden 2013.

Randi Stene har etablert seg som en av de viktigste skandinaviske sangerne i sin generasjon. Hun er utdannet ved Norges musikkhøgskole og Opera-akademiet i København. Stene er i dag professor ved Norges musikkhøgskole, og har hatt en lang karriere ved Det Kongelige Teater i København. Hun hadde sitt internasjonale gjennombrudd i konkurransen «Cardiff Singer of the World» i 1991, og hun sang partiet som Octavian i Strauss’ Rosenkavaleren på Teater Chatelet i Paris i 1993. Senere har hun opptrådt på noen av verdens ledende scener, som Metropolitan-operaen i New York, Convent Garden i London og Bastill-operaen i Paris og mange flere.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev