Moldejazz 2010: Sula Art Ensemble – Jan Magne Førde, Kåre Nymark jr., Jarle Førde, Nils Petter Molvær

Andrew Litton ny sjefsdirigent for Harmonien

Mandag 22. oktober kunngjorde Bergen Filharmoniske Orkester at den amerikanske dirigenten Andrew Litton vil overta som ny sjefsdirigent og kunstnerisk rådgiver fra og med høsten 2003. Litton har flere ganger tidligere hatt fruktbare samarbeid med Harmonien.

Kalender

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Vinylens Verden

19/09/2020 Kl. 18.00

Rogaland

El Muro Tango & Omar Mollo

19/09/2020 Kl. 21.00

Oslo

Kampenjazz: Braid

20/09/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Andrew Litton (42) tiltret altså ikke i stilingen før høsten 2003, men vil allikevel opptre med orkesteret flere uker i sesongen 2002 – 2003. Han regnes i dag som en av de fremste dirigenter i sin generasjon, og har siden 1994 vært kunstnerisk leder for Dallas Symphony Orchestra i Texas. Litton er utdannet ved Juiliard School of Music og har vært assistentdirigent ved La Scala operaen i Milano. Han har gjestet over hundre orkestre og operaselskaper verden over og forestått en rekke plateinnspillinger, deriblant komplette symfonisykluser av Tsjaikovskij og Rachmaninov. For tiden jobber han med å slutføre en komplett Mahlersyklus. Litton opptrer også gjerne som solo-pianist på egne konserter.

Andrew Litton har samarbeidet godt med Bergensfilharmonikerne de siste tre sesongene, og var derfor et naturlig valg da orkesteret skulle finne seg en ny sjefsdirigent og kunstnerisk rådgiver.

Da Litton første gang dirigerte Bergen Filharmoniske Orkester høsten 1998 med et rent Sjostakovitsj-program skrev Bergensavisen følgende: «Man går oppløftet hjem etter en slik opplevelse». I januar 2000 foresto han den skandinaviske premieren på Clinton Carpenters orkestrering av Gustav Mahlers 10. symfoni med Harmonien.

Stillinger

Forretningsutvikler

Sørf – Sørnorsk kompetansesenter for musikk

Førsteamanuensis i fløyte

Norges musikkhøgskole

Førsteamanuensis i klarinett

Norges musikkhøgskole

Kantor

Ulstein kyrkjelege fellesråd

Direktør kultur og folkehelse

Trøndelag fylkeskommune

Seksjonssjef Den kulturelle skolesekken

Innlandet fylkeskommune Kultur

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev