André Previn

André Previn – Ny kunstnerisk leder i Oslo-Filharmonien

Oslo-Filharmonien har inngått avtale med André Previn, en av verdens aller fremste musikkpersonligheter, som kunstnerisk leder etter Mariss Jansons. «Orkestrets søken etter Jansons’ etterfølger har bekreftet at orkestret har et stort internasjonalt ry, og det ble tidlig klart at valget ville falle på en dirigent på høyt internasjonalt nivå.» heter det i en pressemelding fra OFO.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

El Muro Tango & Inés Cuello

19/09/2020 Kl. 20.00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Ny kunstnerisk leder ble ingen ringere enn André Previn, som tidligere har hatt samme stilling i London Symphony Orchestra, Los Angeles Philharmonic orchestra, Pittsburgh Symphony Orchestra og Royal Philharmonic Orchestra. Etter sin periode med Royal Philharmonic (1985-91) har han ikke hatt noe fast orkester, men har vært hyppig gjestedirigent for Boston Symphony-, New York Philharmonic- og London Symphony Orchestra samt Wiener Philharmoniker.

Da André Previn besøkte Oslo for første gang våren 2001, hadde Oslo-Filharmonien i årevis forsøkt å få ham engasjert som gjestedirigent. Og hans konserter i mars, med egne verker og Mahlers 4. symfoni, skulle altså vise seg å bli begivenheter av stor og varig betydning.

Møtet mellom André Previn og orkestret skapte sterke og positive inntrykk og reaksjoner hos begge parter. Da Previn en tid etterpå meddelt ønske om å bli kunstnerisk leder for Oslo Filharmoniske Orkester, kom det som en fantastisk overraskelse på orkestrets musikere. Det var overhodet ingen tvil om svaret – hverken hos dem eller Oslo-Filharmoniens ledelse.

Previns kunstneriske format, og enestående store aksjonsradius og tilsvarende formidlingsevne, gjør det helt berettiget å omtale ham som en av verdens fremste og mest etterspurte musikkpersonligheter. I tillegg til sitt dirigentformat er han høyt ansett som komponist, kammermusiker og jazzmusiker.

Samarbeidet med André Previn innledes i sesongen 2002-3, da han i august 2002 skal åpne konsertsesongen i Oslo. Kontraktperioden samlet løper fra den sesongen og ut sesongen 2005-6. Fra og med 2003-4 vil Previn ha minimum 10 konsertuker i Oslo.

Stillinger

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Produsent

Kulturfabrikken Sortland KF

Programsjef

Bodø2024 IKS

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev