Maja Ratkje, Odd Fritzøe i "Adventura Anatomica", 2005

ADVENTURA ANATOMICA – et kroppslig eventyr

Dans, musikk og billedkunst møtes på scenen i Adventura Anatomica – et kroppslig eventyr. Forestillingen, som henter elementer av historien om Rødhette, har premiere torsdag 17. november på Black Box i Oslo, med Maja Ratkje i en sentral rolle som både komponist og performer. Samtidig kan Odd Johan Fritzøe feire 20 års jubileum som danser.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Danser og koreograf Odd Johan Fritzøe, komponist Maja S. K. Ratkje og billedkunstner Karl Hansen har tidligere samarbeidet i forestillingen «Innbyggerne – et byggesett», en danseforestilling for barn som forsket på samspillet mellom dansere og lydinstallasjoner. Nå har Odd Johan Fritzøe på ny invitert med seg Ratkje og Hansen, denne gangen til en forestilling som i følge Black Box «streber mot en vitalisering av kroppen».

— De tre kunstnerne fabulerer på hvert sitt vis og sammen omkring bevegelser, kropp, lyder og former, heter det.

I omtalen av forestillingen, som skal spilles i alt fire ganger på Black Box’ store scene, får man et innblikk i hva dette dreier seg om:

«Adventura Anatomica er et slags samtidseventyr i et landskap av figurer. Det er inspirert av eventyret om Rødhette og ulven og handler om skogen og om forholdet mellom ham og henne, og mellom mennesker og dyr. Liksom eventyrene forteller om naturkreftene og deres drag i oss, fremstår Adventura Anatomica som en rekke forestillinger om disse kreftene. Som landskapet vi lever i forandrer seg, forandrer vi oss.»

Maja Ratkje bør være vel kjent for Ballades lesere – både som komponist og utøver. Hennes musikk er innspilt og framført verden over, og hun har blitt portrettert med konserter i bl.a. Wien Konzerthaus og skrevet bestillingsverk for orkester for Radio France. I 2001 mottok Ratkje, som første komponist i Norge, Arne Nordheims komponistpris. Ratkje er også kjent som utøver i improvisasjonsgruppa SPUNK og støyduoen Fe-mail. SPUNK høster for tiden svært gode anmeldelser for «En alldeles forferdelig sykdom» på Rune Grammofon. Dette er den tredje platen i deres Pippi-trilogi, samtidig som bandet også feirer ti år jubleum i januar.

Odd Johan Frizøe var ansatt som danser i Collage Dansekompani fra 1988-1995 og har arbeidet med mange norske samtidskoreografer, i tillegg internasjonale størrelser som Karine Sapporta (Frankrike) og Giorgio Rossi (Italia). Han debuterte som koreograf i 1992 og har hatt oppdrag for bl.a. Henie-Onstad Kunstsenter og Riksteatret.

Karl Hansen er billedkunstner og har stått ansvarlig for scenografiene til en rekke av Fritzøes forestillinger. Han har hatt ustillinger i bl.a. Galleri Dobloug og Kunstnerforbundet og er representert i samlingene til Oslo kommunes kunstsamlinger, Det Norske Stortinget, Nordnorsk Kunstmuseum og Norsk kulturråd.

«Adventura Anatomica» har premiere torsdag 17. november – en forestilling som alt er utsolgt. Stykket spilles også fredag 18., lørdag 19. og søndag 20. november – alle kvelder klokken 19. Du finner som vanlig mer informasjon på www.blackbox.no.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev