Fiolinist Ludvig Gudim er en av fire vinnere av Oslo-Filharmoniens Ung Solist. (Foto: Jiyang Chen)

– Å få spille med Oslo-Filharmonien gir erfaring og motivasjon

Å få spille med Oslo-Filharmonien er sjølve rosinen i prisen som vinner av talentkåringa Ung Solist.

Kalender

Sommerkonsert

25/06/2021 Kl. 18.30

Viken

Ludvig Gudim (22) er en av de fire vinnerne, og glad for å bli valgt ut: Med dette får han stå på den scenen og det orkesteret han har drømt om siden han var liten.
– Jeg gleder meg til å få muligheten til å spille med et så flott orkester! Det er virkelig en glede og noe jeg ser veldig frem til. Å få spille med dem gir en enorm erfaring, som er utrolig viktig for både utvikling og motivasjon, beskriver han til Ballade.no.

Gudim er fra Ås og en av de fire musikerne som Oslo-Filharmonien velger å gi en karrieredytt nå. De andre er Birgitta Oftestad (cello) fra Oslo/Asker, japanske Akane Tominaga (marimba, studerer ved Universitetet i Stavanger) og svenske Marcus Michelin (cello, studerer ved Norges Musikkhøgskole). I samarbeid med Barrat Due musikkinstitutt og Senter for talentutvikling ba de musikere melde seg på konkurransen Ung solist. 117 deltakere i alderen 12–25 år sendte inn bidrag.

Et nytt mål å øve mot ved pandemislutt
Vinnerkonserten 19. juni er planlagt med 20 på plass i salen, men OFO venter på presiseringer som kan komme fra Oslo kommune om at de får slippe inn flere. Det opplyser Liv Beate Skavdahl, kommunikasjonssjef i Filharmonien. Et av målene med konkurransen er å gi de mest motiverte utøverne et nytt mål å øve mot i en tid der mye har blitt avlyst.
– Vi har inntrykk av at konkurransen traff en nerve hos de unge musikerne, og at det har betydd mye for mange å ha noe å sikte mot. Det sier OFOs kunstneriske plansjef, Alex Taylor, som ledet juryen.

– For oss som holder til i Oslo, er det inspirerende å bli litt kjent med de mange dyktige unge musikerne som bor i andre deler av landet, sier Taylor på OFOs nettsider. Juryen bestod videre av av OFO-fioloinist Elise Båtnes, fløytistTom Ottar Andreassen og trombonist Eirik Devold.
– Det har ellers vært fantastisk å se hvilken utrolig innsats de unge musikerne har lagt ned, både i øvingen, samarbeid med akkompagnatører, produksjon av videoopptak og så videre, sier Taylor.

Gudim og Oftestad er omtalt av Ballade.no også tidligere, i sine unge år – ved tidligere priser og stipendtildelinger.

Gudim er nylig ferdig med sin bachelor på Juillard School i New York.
– Mine planer fremover er å utvikle min musikalske virksomhet gjennom festivaler og konserter, samt konkurranser, skriver Gudim til Ballade.

Når han inntar podiet med orkesteret skal han spille Max Bruchs fiolinkonsert nr. 1 i g-moll.

For å kommentere her må du ha en Facebook-konto. Dersom du har en mening du ikke får postet her kan du sende oss en e-post.
Digitale festivaler og konserter

Stillinger

Rådgiver kultur

Agder fylkeskommune

Kirkemusiker

Aurskog-Høland kirkelige fellesråd

Salgs- og markedsansvarlig

Festspillene i Bergen

Daglig leder

Balansekunst

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev