John Paal Inderberg & Chick Corea i Tokyo

Trondheim Jazzorkester med nytt stipend

Fra sommeren 2007 lanserer Trondheim Jazzorkester et nytt stipend. Stipendet har fått navnet JazzZtipendiat og har som formål å knytte til seg både utøvere og komponister for å gjennomføre prosjekter i samarbeid med orkesteret. – Ordningen ligner på – og kompenserer delvis for – Aspirantordningen som Norsk Kulturråd av ulike grunner avviklet i 2006, sier Bjørn Willadsen, daglig leder ved Midtnorsk Jazzsenter og ansvarlig for Trondheim Jazzorkester.

Kalender

Cantango på Gamle Raadhus Scene

02/09/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Av Carl Kristian Johansen

JazZtipendiat er knyttet opp til orkesterets virksomhet fra 2007 til 2010, og skal finansieres gjennom et samarbeid mellom Trondheim Jazzorkester (TJO), som administreres av Midtnorsk Jazzsenter, og Sparebank 1 Midt-Norge. Jazzfestivalen i Molde er også involvert og skal presentere prosjektet på festivalen fram fra 2008 til 2010.

Den totale finansielle rammen er 750 000 kroner over tre år. Pengene skal fordeles som stipend, JazZstipendiatet, og er i en størrelsesorden på 100 000 kroner som skal utbetales hvert år. I løpet av perioden vil stipendiatet utlyses årlig, noe som vil si at tre personer vil bli JazZtipendiat før prosjektet utløper sommeren 2010. De resterende pengene går til produksjonsmidler til jazzorkestret.

— Vi er åpne for søknader fra utøvere, arrangører og komponister, sier Bjørn Willadsen, daglig leder i Midtnorsk Jazzsenter og ansvarlig for TJO, til Ballade.

— Jazzmusikk er praktisk orientert, og er i mindre grad en skrivebordsprosess. Men vi er åpne for søknader fra komponister også, sier Willadsen.

I juryen som skal som skal gjøre valgene til JazZstipendiat sitter Willadsen selv, Jan Ole Otnæs, som er daglig leder i Moldejazz, John Pål Inderberg – musiker og førsteamanuensis på Jazzlinja ved NTNU, arrangør/komponist og musiker Eirik Hegdal, og Per O. Olsen som er konsernsjef Sparebank 1 Midt-Norge.

Som samarbeidspartner kommer Moldejazz til å gi ”en fremtredende plass” til aktuell JazZstipendiat og TJO i festivalens program hvert år fram til 2010.

— Denne ordningen blir et viktig bidrag til det regionale utviklingsarbeidet som TJO er en del av. Ordningen ligner på – og kompenserer delvis for – Aspirantordningen som Norsk Kulturråd av ulike grunner avviklet i 2006 – men som var en vesentlig faktor i utviklingen av musikkprofiler som Erlend Skomsvoll og Eirik Hegdal. Vår ambisjon er å trekke opp nye musikalske ess av kortstokken og sørge for at Trondheim fortsatt framstår som et ledende arnested for jazz i Norge, fortsetter Willadsen.

Fra 2007 mottar TJO 1 million kroner i fast årlig støtte over kulturbudsjettet. Disse pengene inngår i en knutepunktfinansieringsmodell som involverer Sør-Trøndelag fylkeskommune og Trondheim kommune.

Offentliggjøringen av JazZstipendiat for 2007 og 2008 finner sted under Moldejazz 2007.

Les mer om Midtnorsk Jazzsenter og Trondheim Jazzorkester.

Stillinger

Direktør for komponisthjemmene

KODE Kunstmuseer og komponisthjem

Kantor

Haugesund Kirkelige Fellesråd

Festivalsjef

Kongsberg Jazzfestival

Assistentdirigent

Arktisk Filharmoni AS

Daglig leder

Høstscena

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev