Mathias Eick

Mathias Eick: årets unge jazztalent

Trompetisten Mathias Eick kåret til årets unge internasjonale jazztalent under 30 år. Bak den hedersbevisningen står International Jazz Festivals Organization og International Association For Jazz Education. Prisen vil bli overrakt i New York i januar.

Kalender

Opera Soirée

14/08/2020 Kl. 19.30

Viken

Iskald Sound + Akuvi + Eben Jr.

15/08/2020 Kl. 19:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

For andre år på rad har International Jazz Festivals Organization (IJFO) og International Association For Jazz Education (IAJE) i fellesskap valgt en nordmann som årets internasjonale jazztalent under 30 år.

Trompetisten Mathias Eick som ble lansert til denne konkurransen av MoldeJazz, ble valgt ut i konkurranse med 8 unge musikere fra Europa, USA og Canada.

Prisen vil bli overrakt i forbindelse på IAJE s store årlige konferanse i New York i januar 2007 og har en samlet verdi på 20 000 dollar.

Stort nettverk
Målsetningen med prisen er å sette fokus på en ung lovende musiker og å gi han/henne muligheten til å utvikle karrieren.

For Mathias Eick betyr det at han får mulighet til å spille på minst seks av festivalene innenfor IJFO sitt nettverk. Dette nettverket omfatter 14 betydningsfulle festivaler i Europa, USA og Canada, for eksempel jazzfestivalene North Sea, Montreux Jazz, Monterey, Vancouver og London.

Molde International Jazz Festival er eneste norske festival i dette nettverket.

Mathias Eick
Mathias Eick (født 1979) har gått fire år på jazzlinja ved NTNU i Trondheim og studert hos Palle Mikkelborg.

I løpet av de siste årene har han medvirket i en lang rekke grupper og ensembler i Norge og intenasjonalt, fra fra Jaga Jazzist hvor han i tillegg til trompet spiller akustisk bass, vibrafon og piano til Trondheim Jazz Orkester med Chick Corea og Pat Metheny.

Eick spiller også i bandet Motif (som vant Young Nordic Jazz Comets i 2001) og med Iro Haarla Quintet og Jacob Young Quinet.

Mathias Eick har også bidratt på en lang rekke plateinnspillinger med blant andre Turboneger, DumDum Boys, Motorpsycho, Jan Gunnar Hoff Group, Cato Salsa Experience, D’Sound og Big Bang.

Stillinger

Kommunikasjons-rådgiver

Krafttak for sang

Fagkonsulent

Folkeakademienes landsforbund – Sang i eldreomsorgen

Kantor/ organist

Kongsberg kirkelige fellesråd

Orkesterbibliotekar

Oslo-Filharmonien

Kantor/ kyrkjemusikar

Gloppen kyrkjelege fellesråd

Produsent

Riddu Riddu Festivála

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev