Hilde Hefte

Norske blekker på nytt forlag

Nå skal norsk jazz ut på noter. Norsk Jazzforlag er et nyetablert musikkforlag dannet for å ta vare på norsk jazzarv i note-form. Ideen kom etter saumfaring av diverse musikkforlag og deres utgivelser av norsk jazz. – Det viste seg at jazz var et dårlig ivaretatt område, sier Hilde Hefte, som er initiativtaker til det nye jazzforlaget. Den første notesamlingen inneholder musikk av ti ulike komponister og presenteres med konsert på Bare Jazz 12. mai.

Kalender

Monument Festival 2020

12/06/2020 Kl. 16:00

Viken

Opera for kidsa – Mozart og prinsessen

18/06/2020 Kl. 15:00

Innlandet

Legg til arrangement
Se alle

I første omgang gir det nye forlaget ut en samling med 20 komposisjoner av ti forskjellige opphavsmenn og -kvinner som alle er sentrale navn i norsk jazz. Komponistene som har fått æren av å få sin musikk ut i innbundet form i denne første runden, er Bjørn Alterhaug, Jan Gunnar Hoff, Einar Iversen, Olga Konkova, Karin Krog, Eldbjørg Raknes, Elin Rosseland, Vigleik Storaas,

Inge Stangvik Vindorum og Petter Wettre.

12. mai blir det smaksprøver i lyd fra den nye notesamlingen, på Bare Jazz. Heftet har fått navnet Northern Lines 1. Norsk Jazzforlag har etterhvert planer om å gi ut flere notesamlinger i samme serie. Kriteriet for å få musikken sin utgitt er at den må være originalkomponert, og komponisten må virke i Norge. I tillegg vurderer man å lage hefter som presenterer én og én komponist.

Norsk Jazzforlag drives foreløpig på idealistisk grunnlag. – Et så unikt notemateriale bør ikke gå tapt. Alle bør få muligheten til å gjøre seg bedre kjent med dette verdifulle stoffet. Dessuten er en slik utgivelse en flott måte å gi fremtredende norske jazzmusikere og jazzkomponister den hyllesten de fortjener, skriver Hilde Hefte i pressemeldingen.

Hilde Hefte er opprinnelig utdannet pianist ved Barratt Due Musikkinstitutt, med sang som biinstrument. Hun spiller også saksofon og klarinett. I 1999 gav hun ut sin første CD i eget navn, «‘Round Chet’s Midnight». Den ble kåret til årets beste innspilling i 2000 av Randi Hultin og ble i Down Beat omtalt med ord som «Hilde Hefte is making waves on the Norwegian scene…» Hennes siste plate fra desember i fjor, «Hildes bossaHefte», inneholder brasilianske bossanovalåter, framført på klingende sørlandsk. Hefte sier selv at hun alltid har ment at sørlandsk vil kle de tilbakelente brasilianske rytmene.

Stillinger

Professor/ førsteamanuensis i trombone

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Pianostemmere/ klaverteknikere

Norges musikkhøgskole (NMH)

Kontrabass og fiolinlærer

Children’s International School Fredrikstad AS

Pianostemmer / pianotekniker

Norges arktiske universitetsmuseum og akademi for kunstfag (UMAK)

Trekkspillpedagog 10 %

Nordre Follo kulturskole

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev