Dianne Reeves (Foto: promo, Nattajzz.no)

Nattjazz med komplett program

Den musikkglade bergenser har mye å se fram til i mai dette året også. Nattjazz har i dag komplettert sitt program, og det var mye snadder fra et bredt musikalsk koldtbord som ble avduket på Verftet i dag.

Kalender

Operapub på Røverstaden

15/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

JAZZ I SIKTE

17/04/2020 Kl. 20:00

Rogaland

Kroke

17/04/2020 Kl. 19:00

Oslo

Operapub på Røverstaden

22/04/2020 Kl. 20:00

Oslo

Legg til arrangement
Se alle

Den relativt ferske, men mye omtalte gruppa John Olav Nilsen og gjengen spiller neppe jazz i ordets rette forstand. Som formidler av forstadsvirkelighetens hjerte og smerte kledd i en oppstanasig og rock-aktig lyddrakt er allikevel Loddefjord-bandet kanskje det mest bergenske publikum får oppleve på Verftet i mai. Bungalow og Bergen Ungdomstorband er de andre lokale innslagene på Nattjazz i Bergen.
Det mest kuriøse innslaget blir nok Pratagraf, som er Jon Balkes perkusjonsprosjekt Batagraf ispedd vokal. Det er Hallo i uken-veteranene Espen Beranek Holm og Are Kalvø som står for det verbale, og festivalen lover ” Trommer og tullprat. Parodiar og perkusjon. Sludder og slagverk.” Satiren kommer med andre ord til å stå sentralt lørdag 23. mai.
I dag presenterte også Nattjazz Bobo Stenson Trio, Athana, Josefine Lindstrand og In the Country som alle vil stå nærmere festivalens kjernerepertoar.
Av større internasjonale stjerner har Nattjazz allerede sluppet navnet til Dianne Reeves, og med Oumou Sangare fra Maii, og ikke minst Kristin Asbjørnsen, skulle vokalmusikken med potensial til å trekke større publikum være ivaretatt på festivalen.
Av travere, noen gamle og noen ikke fullt så gamle, finner vi Nils Petter Molvær, Terje Rypdal, Joe Lovano, Miroslav Vitous, Arve Henriksen og Jarle Bernhoft.
Nattjazz skjer fra onsdag 20. mai til lørdag 30. mai, og konsertene finner sted på USF Verftet. Dette er hjemmesidene til Nattjazz.

Hold deg oppdatert

Meld deg på vårt nyhetsbrev